Spotify slutar tipsa om R Kelly efter anklagelserna

avJosefine Holmqvist

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Paul Buck/EPA
R Kelly.

Spotify slutar att tipsa om R Kellys musik.

Kampanjen ”Mute R Kelly”, det vill säga ”Tysta R Kelly”, har uppmanat till bojkott av den amerikanske artistens musik – efter anklagelser om sexuella övergrepp.

Bojkotten grundar sig i de anklagelser om sexuella övergrepp som i åratal riktats mot R Kelly. Artisten nekar dock till alla anklagelser och är i nuläget inte misstänkt för brott.

Kampanjen är sprungen ur Metoo-rörelsen – och nu har Spotify tagit till sig av dess budskap:

”Vi censurerar inte innehåll med anledning av en artists beteende, men vi vill att våra redaktionella beslut – vad vi väljer att lyfta fram – ska reflektera våra värderingar", skriver Spotify i ett uttalande som Billboard har tagit del av.

Det innebär således att R Kellys låtar inte kommer att finnas med på spellistor skapade av Spotifys medarbetare eller algoritmer.

”Ska gå till botten med det här”

Kampanjen mot R Kelly vänder sig även till Apple Music och Ticketmaster, världens största försäljare av biljetter. Kraven lyder att de ska klippa samtliga band med artisten.

I slutet av april skulle r’n’b-stjärnan ha haft en konsert i Chicago – men den ställdes in.

”Jag har aldrig hört om att en konsert har ställts in på grund av rykten, men jag antar att det finns en första gång för allting och jag ber om ursäkt för det. Tills vidare ska jag och mina jurister försöka gå till botten med det här”, sade R Kelly själv i ett klipp som han publicerade på sitt Twitterkonto.

R Kelly åtalades 2002 för att ha spelat in en sexvideo med en minderårig flicka, men friades sex år senare.

Tre skandaler i kändisvärlden 2018 00:50
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM