Pistvakt släpper ny musik – efter 18 år

Foto: Johan Jeppsson

avJakob Meijer

NÖJE

Fjöl av!

För första gången på 18 år släpper gänget bakom Pistvakt ny musik.

Tv-serien ”Pistvakt” hade premiär 1998 på SVT och blev en omedelbar succé. Bröderna Sven-E, Jan-E och Olle, spelade av Lennart Jähkel, Jacob Nordenson och Tomas Nordström, nådde kultstatus, och efter den andra och sista säsongen 2000 har det blivit både film, skiva och show.

Förra året var det nypremiär för nygamla showen i Göteborg. Och nu är det klart att ”brödratrion” Marklund kommer tillbaka med nio nya föreställningar.

Samtidigt står det klart att Pistvakt släpper helt ny musik, för första gången på 18 år, kan man läsa i ett pressmeddelande.

Jähkel: ”Förvånande att det är så populärt”

Trion kommer gå in i studion för att spela in nya låtar som släpps i höst. Den 29 november, samma år är det premiär för showen ”Fjöl av!” på Kajskjul 8 i Göteborg.

I en intervju med Nöjesbladet förra året berättade Lennart Jähkel att Pistvakt, trots att det är över tjugo år sedan de första gången dök upp i rutan, ständigt hittar nya fans.

– Vi upptäcker när vi är ute att det hela tiden kommer unga människor, det är 17- och 18-åringar. Skivan vi bygger showen på streamas jättemycket på Spotify. Det är förvånande att det är så populärt. Men det är väldigt roligt, säger Lennart Jähkel.

Rasande föräldrar - här är tittarstormarna vi minns 00:42