Destiny’s Child-stjärnan led av självmordstankar

avAnna-Cajsa Torkelsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Matt Sayles / TT / NTB Scanpix

Destiny’s Child-stjärnan Michelle Williams stod på toppen av sin karriär med en av världens mest framgångsrika popgrupper.

Samtidigt led hon av självmordstankar – och funderade på att lämna succégruppen.

I en öppenhjärtig intervju i tv-programmet The Talk berättar sångerskan om sin långa kamp mot depressioner.

I onsdagens avsnitt av The Talk öppnar Michelle Williams, 37, upp om sin långa historia av psykisk ohälsa. Enligt sångerskan själv har hon haft psykiska problem ända sedan hon var 13 år. I början förstod hon inte de diffusa symtomen hon hade utan trodde att det rörde sig om växtvärk, skriver Billboard.

– Hade jag haft ett namn på det jag kände hade jag gått ut med att jag led av depression, säger hon.

”Vad har du att vara deprimerad över?”

Så småningom berättade hon om sina tankar för Destiny’s Child’s manager Mathew Knowles, bandmedlemmen Beyoncés far, men han förstod inte vidden av problemen.

– Han sa bara: ”Ni har just skrivit på ett mångmiljonkontrakt. Du ska just ut på turné. Vad har du att vara deprimerad över?”

Foto: SHIZUO KAMBAYASHI / TT / NTB Scanpix
Kelly Rowland, Beyoncé Knowles och Michelle Williams i Destiny’s Child.

Michelle Williams försökte intala sig själv att hon bara var trött. Men problemen förvärrades och till slut övervägde hon att lämna gruppen och bandmedlemmarna Beyoncé och Kelly Rowland.

– Jag kom till en punkt då jag blev självmordsbenägen. Jag var på en plats som var så mörk och tung… och ville ut, säger hon.

Först i 30-årsåldern kunde hon sätta ord på vad det var hon led av. Nu hoppas hon att fler ska våga berätta om sina erfarenheter av psykisk ohälsa. Efter programmet twittrade hon ut en uppmaning till sina följare: ”Var inte rädda för att be om hjälp!”

Publicerad: