Publikstöd gav ny ”Anthem” åt Körberg

Foto: PETER WIXTRÖM
Malena Ernman under ”We are voice”.
NÖJE

Tommy Körberg har sjungit ”Anthem” många gånger.

Men aldrig så här. Med en arenapublik som sjöng med i fyra stämmor.

”We are voice” gav Malena Ernman samma upplevelse med hennes ”La voix” och ”Pie Jesu”.

En miljon svenskar sjunger i kör varje vecka. ”We are voice” har hittat ett nytt sätt att sprida harmoni. En app gör att vi är många som i månader kunnat öva in våra stämmor. Vid arenan var det fri placering och vi följde skyltar med SOPRAN, TENOR, ALT och BAS för att sitta med rätt stämma.

Eller i bänkrader där man kunde sjunga vad man ville eller inte alls.

Körledarna Fredrik Berglund och Simon Ljungman har arrangerat en kul blandning. Dan Anderssons ”Du liv” och Evert Taubes ”*Änglamark” vid sidan av Coldplays ”Fix you” och Justin Timberlakes ”Can´t stop the feeling”. Molly Sandén sjöng sin färska ”Rygg mot rygg” ihop med de tusentals körsångarna i ett kul arr.

Och vi fick stämma in med Tommy Körberg i en mäktig ”Bridge over troubled water”.

Aftonen inleddes med två timmars underhållande repetition för publiken, och sångsugna från alla håll förenades. Som i det ljuva mötet mellan Björn Skifs ”Håll mitt hjärta” och gamla folkvisan ”Jag vet en dejlig rosa” - man kan sjunga dem samtidigt och det låter kanon.

Efter paus var det dags för ”gästartisterna”, eftersom den här konsertens annorlunda upplägg är att publiken är Artisten. Våra stämmor är en förutsättning för föreställningen. ”Fantastiskt” som konferenciern Gry Forsell sa tillräckligt många gånger.

Bra blandning av låtar. Hög stämning. Det blev dock mindre fantastisk mot slutet eftersom TV4 spelade in, vilket gav tjatiga omtagningar och seg väntan för publiken när showen borde toppat.

Som extranummer ett ABBA-medley. Det hade vi inte repeterat in. Men tänk... de låtarna finns redan i alla.

En annorlunda konsert som ger mersmak.

ARTIKELN HANDLAR OM