Frank Andersson sjuk – tvingas hoppa av ”Superstars”

Ersätts av ”superkroppen” Stefan Schwarz

1 av 5
NÖJE

Sjukdom stoppar Frank Andersson från ”Superstars”.

– Med tanke på att han har haft problem med hjärtat tidigare så hade det inte varit en bra idé att åka ner med lunginflammation, säger agenten Mattias Frisk.

I stället har fotbollshjälten Stefan Schwarz hoppat in som ersättare.

Brottningslegendaren skulle tävla i den kommande säsongen av ”Superstars” i Kanal 5. Men i sista stund blev Frank Andersson, 61, tvungen att ställa in sin medverkan på grund av sjukdom.

– Han är sjuk. Han har drabbats av lunginflammation, säger Kanal 5:s presskontakt Anders Kilander.

Hjärtproblem tidigare

Via sms hänvisar Frank Andersson till sin agent Mattias Frisk.

– Frank är hemma och håller på och återhämta sig. Han ville så gärna åka iväg, så till slut fick jag gå in och hejda honom. Med tanke på att han har haft problem med hjärtat tidigare så hade det inte varit en bra idé att åka ner med lunginflammation. Hälsan måste gå först, säger Frisk.

Frank Andersson väntade in i det sista med att hoppa av ”Superstars”, men till slut klev Mattias Frisk in och stoppade honom med hänvisning till hans hälsotillstånd.

Vad sa läkarna?

– De tyckte givetvis inte at det skulle vara en bra idé att åka iväg med en lunginflammation. Vissa av grenarna i ”Superstars” är för ansträngande. Och Frank är en sån vinnarskalle att han ger 100 procnet i allt han gör.

Fotbollshjälten ersätter

Som ersättare har Kanal 5 kallat in fotbollshjälten Stefan Schwarz, 48.

– Det var snabba turer. Jag tackade nej först av planeringsskäl med barnen. Min fru är också bortrest i jobbet just nu, säger han.

Men Kanal 5 lade in en charmoffensiv och lyckades övertala VM 94-hjälten, som fick mindre än ett dygn på sig att packa och resa till Kreta där inspelningarna nu pågår.

– Det löste sig under dagen och sen var det direkt resa hit utan att knappt ha hunnit packa nånting, säger Schwarz.

Ingen kontakt med Frank

Han har inte hunnit prata med Frank Andersson som han ersätter.

– Det har varit så snabba turer allting. Frank Andersson har varit en stor idol för mig som jag har följt genom karriären och som betytt så mycket för svensk idrott. Jag önskar honom att han blir bättre och frisk så snart som möjligt. Jag ska försöka representera honom så bra som möjligt så att han känner att jag förtjänar att vara hans ersättare, säger Stefan Schwarz.

I september kunde Sportbladet berätta om hur Stefan Schwarz hittat tillbaka till sin forna form, med en rejäl superkropp. Men enligt fotbollshjälten var det inte avgörande för att tacka ja till tv-tävlingen.

– Nej, jag tar mina promenader och visst har jag kommit i bättre fysisk status med gymmet och tappat i vikt, men jag har svårt at springa för jag har artros i knäet. Men jag ska ändå försöka ge de här fantastiska deltagarna en kamp i tävlingarna och försöka slå dem också, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM