Ville lämna ”Robinson” frivilligt – men tvingades kvar efter chocken i örådet

Höll avskedsmiddag för deltagaren – skickade hem någon annan

En chockad Alexander Chennaoui röstas ut i kvällens ”Robinson”.

Detta trots att lagkamraten Paul Michael Wrenkler bett om att bli utröstad.

– Det var nästan som en kallchock att få höra resultatet, säger Paul Michael Wrenkler.

Innan kvällens öråd lovade lag nord att Paul Michael Wrenkler, 31, enligt sitt eget önskemål, skulle vara den som röstades ut och lämna ”Robinson”.

Men när rösterna lästes upp av programledaren Anders Öfvergård, 53, var det två chockade deltagare som satt på bänken. Det visade sig att Alexander Chennaoui, 48, istället blev den som röstades ut.

– Det var någonstans vid andra, tredje rösten som jag förstod att ”shit de har gjort en kupp, de röstar ut den starkaste”, säger Alexander Chennaoui till Aftonbladet.

Söndagens öråd var säsongens första för lag nord, men enligt Paul Michael Wrenkler hade det varit bestämt sedan länge att det var han som skulle åka hem.

– Det var nästan som en kallchock att få höra resultatet, de hade ju hållit en avskedsmiddag för mig kvällen innan. De hade skålat för mig och sagt att de skulle sakna mig, säger Paul Michael Wrenkler.

Johanna Thorén, Paul Michael Wrenkler och Alexander Chennaoui
Johanna Thorén, Paul Michael Wrenkler och Alexander Chennaoui
Paul Michael Wrenkler
Paul Michael Wrenkler

Mådde dåligt psykiskt

Anledningen till att de bestämt att det var just han som skulle få åka hem var för att han dåligt psykiskt. Redan mer än en vecka innan örådet hade han berättat för de andra i laget att han inte ville vara kvar.

– Jag hade mycket väl kunnat tänka mig att de ville få ut Alex först av taktiska skäl, men jag hade sådan tilltro till Anki och Andreas att de visste att jag mådde dåligt och att de inte skulle utnyttja det liksom, säger Paul Michael Wrenkler och fortsätter:

– Det var den totala känslan av att ha blivit utnyttjad, det var sjukt.

Även om Alexander Chennaoui berättar att han visste att de andra i laget ville skicka hem honom så kom ändå resultatet som en chock.

– De spelade sina kort så jäkla väl. Wernkler hade ju sagt att han ville åka hem och de andra anordnade en jättefin avskedsmiddag till honom. Så då kände ju jag att det här är ju hur lugnt som helst, han ska ju röstas ut. Så jag blev verkligen superförvånad att det blev jag.

Alexander Chennaoui
Alexander Chennaoui

Hämnden

Men dramat slutade inte där.

Efter ceremonin berättar Anders Öfvergård för Alexander Chennaoui att han har chansen att kvala sig tillbaka till ”Robinson” i så kallade ”Gränslandet”.

– Då blir ju jag svinglad och känner att nu jävlar ska jag hämnas på dem!

I dag är inte Alexander Chennaoui arg på sina forna lagkamrater, utan förstår hur de resonerade.

– De såg mig som det största hotet. De vill ju komma så långt som möjligt i spelet så det var ju mest naturligt för dem att rösta på mig ändå.

”Robinson” sänds söndag-torsdag i TV4 och på TV4 Play.


Hoppar av efter sveket – riktar kritik mot TV4: ”Ett fängelse”


Publisert:

LÄS VIDARE