Elsa Hosk: Jag tog en överdos

Svenska supermodellen berättar om mörkret

Det glamourösa livet i New York förvandlades till ett mörker.

I ”Skavlan” berättar den svenska supermodellen Elsa Hosk, 31, om när hon nådde botten.

– Jag tog en överdos, säger hon.

Elsa Hosk är en av världens mest framgångsrika modeller och har frontat kampanjer för märken som Dior, Dolce & Gabbana och Victoria’s secret.

Men vägen till toppen har inte alltid varit enkel.

I kvällens avsnitt av ”Skavlan” berättar Elsa Hosk om den mörkaste tiden i hennes liv när hon flyttade till New York för att jobba. Hon både drack och använde droger.

– Jag hamnade på botten när jag...jag flyttade till New York när jag var 20 och då hade jag druckit i kanske två år. Och så tog jag en överdos och sen var jag på rehab, säger hon.

Elsa Hosk.
Elsa Hosk.

Hon hade överdoserat kokain.

– Jag kommer ihåg att jag vaknade på ett sjukhus, när jag tänker tillbaka på det så tänkte jag då att det är inte jag som har problem, det är ni som har problem. Det är ju ni alla runt omkring mig som inte fattar.

Elsa Hosk har tidigare berättat att hon slutade dricka alkohol 2009 eftersom hon festade för mycket och för hårt. Hon har varit nykterist sedan dess.

– Jag gick i terapi några gånger men det hjälpte inte riktigt. Men ju längre jag var nykter och började kunna ta in livet … Till en början var det tufft för jag var tvungen att se mig själv igen. Det var så många känslor som kom och det tog lite tid att handskas med. Men det är det bästa jag gjort. Jag började även att tänka mer på alla runt omkring mig i stället för att vara så uppe i min egen lilla värld, sa hon i en intervju med Elle 2012.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN