Stefan Odelberg har hittat kärleken igen

Stefan Odelberg, 46, har mött kärleken igen.

Nu öppnar ”Bingolotto”-programledaren upp om relationen med sex- och relationscoachen Petra Johansson.

– Jag vet att vi kommer vara livskamrater resten av livet.

Stefan Odelberg förklarar att vi bör avsätta närmare tre timmar för intervjun och vi hinner knappt komma in i hans Göteborgslägenhet förrän han ber oss ta på oss varsin ögonbindel.

– Jag vill att ni först lär känna henne via rösten, förklarar han varpå ett tjugo minuter långt rörelse- och andningspass lett av kärleken följer på vardagsrumsgolvet.

Därefter blir vi presenterade för sex- och relationscoachen Petra Johansson, 33, som Stefan Odelberg träffade i slutet av förra sommaren när han planerade en grabbhelg och ville ställa till med ett bus för att få dem att känna sig obekväma. Då bokade han Petra – och på den vägen är det.

Stefan Odelberg och Petra Johansson.
Stefan Odelberg och Petra Johansson.

”Kommunicerar extremt mycket”

– Där och då föddes en nyfikenhet och attraktion och efter det började vi höras och umgås. Det känns helt fantastiskt och det känns som jag har hittat den där lekkamraten som gillar att leka på samma sätt som jag och vi förstår verkligen varandra. Vi kommunicerar extremt mycket och pratar om allt, förklarar Stefan Odelberg med Petra sittandes bredvid sig i soffan.

Hon fortsätter:

– När vi träffades var vi båda på en plats i livet där vi kände ett väldigt stort behov av att få vara sanna och få vara oss själva. Vi kände också att vi inte ville behöva kompromissa så himla mycket, vilket man såklart också måste göra i relationer. Men vi var överens om det från början och vi har övat väldigt mycket på att vara i något som är sant – även om något känns skitjobbigt för mig att säga och för honom att höra.

”Jäkligt rolig och klok”

Stefan Odelberg spricker upp i ett stort leende när vi frågar honom vad som är det bästa med Petra.

– Jag kan vara mig själv och säga allt jag känner. Hon har fått fram den lilla pojken inom mig. Ibland måste man både få gråta och skratta, och man kan verkligen göra allt med Petra vilket är så otroligt skönt. Hon stöttar alltid mig och får mig att blomma. Sedan är hon jäkligt rolig och klok. Sammanfattningsvis kan man säga att vår frihet och vår utveckling utan begränsningar skapar en villkorslös kärlek mellan oss. Det är det bästa med vår relation, plus alla bus och knäppa saker, säger han varpå Petra får samma fråga:

–  Han är en sådan otrolig trygghet för mig i livet. Det gör att jag kan vara fri och galen. Jag har mycket känslor och uttryck, men han står vid min sida genom allt. Hans vilja att växa med mig och utmana sig själv och oss tillsammans. Jag känner mig levande i vår relation! Och precis som Stefan sa har vi väldigt roligt ihop.

Har barn sedan tidigare

Stefan, hur ser ni på framtiden?

– Jag vet att vi kommer vara livskamrater resten av livet, så är det bara. Det är verkligen inte sagt med en nyförälskelsekänsla, utan något som jag känner väldigt djupt inom mig.

Stefan Odelberg och Petra Johansson.
Stefan Odelberg och Petra Johansson.

Petra har till skillnad från Stefan sonen Rasmus, 7, sedan tidigare, och han berättar att de, om än kort, redan har snuddat vid tanken om gemensamma barn.

– Det är ju svårt att svara ja eller nej på en sådan otroligt stor fråga. Men vi brukar ibland spela in filmer till vår framtid. ”Hej framtiden, nu ska vi prata om barn och så här tycker vi just nu”. Men när jag sa det sa Petra att vi inte ska prata om jag vill ha barn eller inte, utan hur jag skulle vilja leva med ett barn. Jag skulle exempelvis vilja vara barnfri en dag i veckan och en helg i månaden för att kunna göra något med min partner eller mig själv. Frihet är något jag tycker är viktigt, det tycker vi båda två.

Skilde sig från Berna

Petra fyller i:

– Jag som har barn kan säga såhär. Ska jag ha barn en gång till så är det med Stefan som jag ska göra den resan. Det skulle kännas så spännande och tryggt att göra det med honom. 

Stefan Odelberg var tidigare gift med Berna Inceoglu. Det var i vintras som han berättade att de hade gått skilda vägar. Då hade de levt åtskilda länge och förklarade att de fortfarande var goda vänner men att de hade växt ifrån varandra. 

– Vi gick isär redan i april eller maj förra året och i mitten av sommaren beslutade vi för oss att skilja oss.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN