Sofias änglar

Oväntad vänskap – i ”Sofias änglar”

Här får Kira, 8, en ny kompis – programledaren Mattias

Av: 

Agnes Aronsson

NÖJE

”Sofias änglar” kommer till undsättning för att renovera huset när Luna, 2, är svårt sjuk.

Då får storasyster Kira, 8, en oväntad vän – i programledaren Mattias.

– Det var nog det bästa hon har varit med om någonsin, säger mamma Vania.

När Luna, 2, drabbades av cancer gick hon från att ha varit en sprallig tjej till sängliggandes. Under 10 veckors tid bodde mamma Vania Wahlman och pappa Henrik Wahlman med henne på sjukhuset innan de kunde återvända hem.

I dag mår Luna ganska bra, berättar Vania för Nöjesbladet. Men trots att läkarna inte kan se några cancerceller måste den tuffa behandlingen fortsätta i två år till.

Hela familjen med tre barn sov alla i samma rum i hemmet i Gävle, och alla sovrum var i behov av renovering. Då bestämde sig ”Sofias änglar” för att komma till undsättning.

– Det är som ett annat hus, som taget ur ett stylat möbelmagasin. Det är så fint och ungarna älskar sina rum, säger Vania Wahlman om renoveringen.

Lunas sjukdom var jobbig för hela familjen, men framförallt för storasyster Kira, 8, som fick bo hos sin farmor och farfar när familjen var på sjukhuset. Hon oroade sig väldigt mycket och var i stort behov av trygghet.

Det var något som ”Sofias änglar”-programledarna Mattias Särnholm, Johnnie Krigström och Sofia Wistam uppmärksammade, och satsade på att ge henne en så bra vecka som möjligt.

– Hon trivdes som fisken i vattnet, det var nog det bästa hon har varit med om någonsin. De var så gulliga mot henne, säger Vania Wahlman till Nöjesbladet.

Veckan tillsammans ledde till en något oväntad vänskap mellan Mattias och Kira.

– Hon var helt fantastisk. Ibland träffar man på sådana människor, det är svårt att säga vad det är, men ibland tycker man lite mer om vissa. Med Kira var det verkligen superhärligt. Hon var rolig och hade humor – det var en skön tjej, säger Mattias Särnholm till Nöjesbladet.

I programmet får man se hur de bygger, skämtar och pratar allvar ihop.

Det blev ett tårfyllt avsked när rummen var färdigrenoverade och det var dags att ge sig av.

– Man såg att hon haft så kul och så plötsligt var det roliga över, då kändes det inget bra alls. Från att ha varit glad såg jag hur hela hon bara förvandlades, och det tyckte jag var jobbigt, säger Mattias.

Mamma Vania minns också det tuffa avskedet.

– Gud vad hon grinade när de skulle säga hejdå och Mattias blev också lite rörd och det kom några tårar i hans öga. De fick så bra kontakt de där två, säger hon.

Avsnittet av Sofias änglar sänds måndag 10 april klockan 20:00 i Kanal 5.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen ”Sofias änglar” 2018

ÄMNEN I ARTIKELN

Sofias änglar

Mattias Särnholm

Sofia Wistam

Renovering

Vänskap