Nour El Refais succéinsamling drar in storsummor

Foto: IBL
Nour El Refai.
NÖJE

Nour El Refai har i veckan kämpat med att samla in pengar till behövande barn i Somalia.

Hennes kraftansträngning verkar ha gett resultat.

– Fattar ni vad vi var med och gjorde i måndags?! 70.000 kr kom in på en dag, skriver hon på Instagram.

I måndags publicerade komikern Nour El Refai, 29, en bild på Instagram där hon vädjar till sina följare att skänka pengar. På fotot håller hon upp ett papper med uppgifter för att bidra med pengar via swish till behövande i Somalia.

”Vill ni veta det absolut skönaste sättet att börja veckan på? Tänka att jag vaknar i ett paradis och inte skämmas utan tvärtom tänka att jag faktiskt har fördelen att kunna hjälpa.”, skrev Nour El Refai i bildtexten.

Hennes ansträngning gäller en insamling för den humanitära krisen i Somalia, där många barn lider av undernäring och där bristen på rent vatten är ett stort problem. Kampanjen kallas ”En tjuga kan rädda liv”.

Samlat in 200 000 kronor

”Fattar ni vad vi var med och gjorde i måndags?! 70.000 kr kom in på en dag. På en dag! En vanlig måndag! Och det har fortsatt komma in både igår och idag.”, skrev hon på Instagram under dagen.

”En tjuga kan rädda liv” verkar ha gjort succé. På bilden framgår det att kampanjen under sin tredje vecka har samlat in över 200 000 kronor. Initiativet startades av ett gäng ungdomar från Linköping, och majoriteten av dem har sina rötter i Somalia. Bidragen skickas genom privata kontakter och organisationer på plats, så som Muslim Aid och Islamic Relief.

Andra kändisar som kampanjar för insamlingen är Linda Pira, Dani M, och raserietpodden med Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby.

ARTIKELN HANDLAR OM

Linda Pira

Dani M

Somalia