Därför visade Felix från FO&O upp ”pungen”

Stjärnan: ”Jag skulle verkligen vilja att alla unga vuxna fattar”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NÖJE

Under gårdagen postade Felix Sandman från FO&O en bild på Instagram där han ”råkade” visa pungen.

Nu har fansen fått en förklaring.

– Jag skulle verkligen vilja att alla unga vuxna fattar vikten av att regelbundet känna på sin pung, säger Felix Sandman i ett pressmeddelande från Ung Cancer.

Felix Sandmans följare blev under gårdagen förbryllade när de såg en Instagrambild på FO&O-stjärnan där han gjorde en så kallad ”manspread” i kalsonger. Det var svårt att undgå att en bit av hans kön syntes på bilden.

Bilden som Sandman publicerade har i skrivande stund fått tusentals kommentarer där följarna försöker göra honom uppmärksam på att han ”råkat” visa för mycket. Över 12,300 personer har gillat fotot.

I dag kom förklaringen bakom ”chockbilden”.

”Igår visade jag ”pungen” för att uppmärksamma testikelcancer tillsammans med @Ungcancer. Jag tycker att alla unga vuxna med pung ska gå in på Kollabollarna.nu för att se hur du själv kollar pungen!”, skriver han till en Instgramvideo där han förklarar bilden.

Uppmärksamma testikelcancer

Felix Sandman ”blottade” sig alltså i samarbete med Ung Cancer, och tanken var att uppmärksamma att testikelcancer är den vanligaste cancerformen bland unga vuxna. Förhoppningen med könbilden är att fler ska gå på regelbundna kontroller.

– När jag fick frågan om att vara ambassadör för kampanjen kändes det självklart att ställa upp. Det pratas för lite om testikelcancer. Jag skulle verkligen vilja att alla unga vuxna fattar vikten av att regelbundet känna på sin pung, säger Felix Sandman, 18, i ett pressmeddelande från Ung Cancer.

Så var det verkligen hans egna kön som syntes? Svaret är nej. I kampanjen användes en fejkpung. Kampanjen ”kolla bollarna” kommer pågå under hela april.

Publicerad: