Carina Berg hjälte i livsfarlig trädolycka i USA

NÖJE

Carina Berg, 39, blev hjälte i en livshotande trädolycka i USA i natt.

TV-profilen spelade in sitt nya program när en tung gren plötsligt föll ner över en kvinna och hennes barn och klämde fast dem.

– När vi anlände var det totalt kaos och mamman och barnet skrek och grät, säger en gråtande Carina Berg till Fox News.

1 av 4

Carina Berg var i Michigan i USA för att spela in sitt nya program ”Världens tuffaste jobb med Carina Berg” när det dramatiska inträffade.

Tv-profilen testade i torsdags på jobbet som arborist i en park tillsammans med West Michigan Tree Service och filmades samtidigt av den amerikanska tv-kanalen Fox. Hon skulle precis klättra upp i ett träd när en stor, tung gren på ett helt annat träd längre bort plötsligt föll ner över en grupp förbipasserande kvinnor och deras barn.

En av kvinnorna och hennes barn klämdes fast.

Bilderna från Fox News visar en gråtande Carina Berg förklara situationen för tv-produktionen.

– När vi anlände var det totalt kaos. Mamman var helt blek och tittade upp och bara skrek. Jag tror det var första gången hon hörde att hennes dotter var okej så det var kaos, säger hon.

Fördes till sjukhus

Den svenska och amerikanska tv-produktionen och arborister på plats började genast jobba för att försöka slita loss kvinnan och barnet.

– Alla bara dök in i det där trädet och hjälpte kvinnan, säger Carina Berg till Fox News.

– Jag har varit i branschen i 40 år och har aldrig sett något liknande, säger arboristen Vic Foerster till Fox News.

Räddningspersonal anlände till platsen och tre personer fördes till sjukhus, men klarade sig utan allvarligare skador. Enligt Fox News skadade mamman benen och huvudet, medan en annan kvinna fick huvudskador.

”Omskakat team”

Carina Berg och den svenska produktionen klarade sig utan fysiska skador.

– Det var ett omskakat team på plats, men Carina och teamet mår efter omständigheterna bra i dag. Man har samlat sig, säger Dan Panas, presschef på Kanal 5.

”Världens tuffaste jobb med Carina Berg” har premiär på Kanal 5 i höst. I programmet testar hon några av världens äckligaste och svåraste arbeten.

ARTIKELN HANDLAR OM