Lisa Nilsson om att få en egen specialtimme i ’Allsång på Skansen’

NÖJE

25 år efter ”Himlen runt hörnet”: Nu får Lisa Nilsson en hel timme på Allsångs-scenen.

– Jag vill inte lägga hela barnsemestern på att repa och fixa. Men så insåg jag att det behöver jag inte heller. Det är bara att köra, säger hon med ett skratt.

1 av 2 | Foto: Gustav Mårtensson
Lisa Nilsson.

Hon hade räknat med en ledig sommar tillsammans med barnen.

I stället måste Lisa Nilsson, 46, förbereda en timmes show på Solliden-scenen när hon intar ”Allsång på Skansens” specialprogram ”Allsångsscenen är din”.

Men det var inte självklart att tacka ja.

– Nej, inte på direkten. Jag var tvungen att få tänka lite, det var inte riktigt min plan den här sommaren, säger hon och skrattar.

– Jag hade ju tagit ett beslut att den här sommaren skulle jag chilla. Men det är ju ganska chilligt att komma till ”Allsången” med en turné också. Jag har ju turnerat i två år med min best of-repertoar så vi kan ju lätt ställa om vår produktion och göra det här. För jag vill inte lägga hela barnsemestern på att repa och fixa. Men så insåg jag att det behöver jag inte heller. Det är bara att köra.

Lockar barnen med Mellokändis-selfies

Och dessutom vet hon hur barnen ska lockas med till Skansen.

– Det är kul för dem att vara med. Jag har gjort ”Allsången” förut med dem i bagaget och det är alltid kul att hänga här hela dan och träffa artister. Få lite selfies med några kändisar från Mello kan ju vara bra, säger Lisa Nilsson och skrattar.

”Allsångsscenen är din” har sänts sedan 2012 då Tomas Ledin fick en timme på scenen efter ordinarie sändning av ”Allsång på Skansen”. Sedan dess har Håkan Hellström, Laleh, Alcazar och Orup också gjort samma sak.

När Lisa Nilsson intar scenen 1 augusti vet hon att en låt är obligatorisk.

– ”Himlen runt hörnet” kommer jag absolut att göra och minst en till från ”Himlen runt hörnet”-skivan. Den firar 25-årsjubileum i år.

– När man har hållit på så här länge är det faktiskt ett ganska trevligt problem att välja, det är svårt att välja in och välja bort. En timme går ganska snabbt när man har jobbat så länge som jag, nästan 30 år, säger hon och skrattar.

Blir det några gästartister?

–Jajamensan. Jag har ringt ett par sköna väninnor. Jag vågar inte outa vilka än innan kontrakten är skrivna. Men minst två galanta damer som jag tycker mycket om och som jag tror att många längtar efter att se mig tillsammans med, så mycket vågar jag säga.

Sanna Nielsen om kaoset på Allsången 04:50
ARTIKELN HANDLAR OM