Eva Rydberg om kärleken, tuffa sjukdomstiden och oron inför framtiden

Sätter plus på livet

Eva Rydberg sätter betyg på livet.
Eva Rydberg sätter betyg på livet.

Eva Rydberg sätter fem plus på nästan allt i livet.

Men det finns en sak som oroar den folkkära artisten.

– Jag hoppas att folk skärper sig där, säger hon.

Här är Evas plusbetyg på...

...karriären Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Den får fem. Det händer så mycket och det är kul att jobba med Ewa Roos. Du vet att i ett och ett halvt år har man inte gjort någonting, men så fick vi göra fyra testföreställningar på Fredriksdalsteatern så det var väldigt roligt.

...hälsan Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Den får fem plus.

Vad är det som gör att hälsan är så tipp topp?

– Jag var ju sjuk förra sommaren, och nu mår jag äntligen bra igen. Jag är så glad och jag har sådan energi och jag känner mig så stark.

Var det corona du hade då?

– Ja, det var det där covid. Jag har hostat och haft lunginflammationer och det har varit bihålor och jag vet inte allt. Och trötthet som var helt makalös. Och den där hostan har nästan precis tagit slut. Kan du tänka dig så länge den har hållit på? Så nu känns det som att livet har kommit tillbaka till mig, herregud så underbart.

Eva Rydberg.
Eva Rydberg.

...ekonomin Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag måste sätta en femma där också. Jag är ju pensionär och kräver inte så mycket utan är tacksam för det man har. Jag kanske köper något litet ibland om jag ska ut och jobba och visa mig.

...kärlekslivet Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Kärleken? Den är en femma.

Sätter du bara femmor?

– Ja, men jag är ju så kär i honom fortfarande. Jag kan vara ute på stan och plötsligt ser jag en jättesnygg kille och tänker ”wow, vilken snygging”. Då är det min man. Jag älskar honom fortfarande.

Hur gör man för att hålla kärleken vid liv?

– Man måste vara ett team tillsammans, man måste ha kul tillsammans, ha lite samma intressen, man skrattar åt samma saker och njuter av att vara tillsammans. Jag är bara halv när vi inte är tillsammans. Det är kärlek.

...framtidsplanerna Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag bekymrar mig inte så jag vet inte vad jag ska sätta riktigt. Det kanske blir en femma där också? Jag ser ljust på det mesta. Om det bara är min framtid vi pratar om alltså. Eller menar du världen?

Jag menar din framtid, men du kan få sätta plus på världens framtid också om du vill?

– Ja, det vill jag.

... världens framtid Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

– Som det ser ut runt omkring nu så är man ju lite orolig. Men jag är ju optimist och jag hoppas att folk skärper sig där. Man ser ju det här med värmeböljor och allt som är nu. Klimatet. Man måste hjälpas åt här på jorden. Jag kanske sätter en trea på det då.

Läs fler kändisars plus på livet här

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN