Jagad har blivit tv-serie - igen

NÖJE

"Jagad" var en tv-serie som blev en biofilm. Nu har den blivit en ny tv-serie.

Killing-gänget gick från tv till scen. Showen blev video. Och ska sedan visas i tv.

Historierna vandrar fram och tillbaka.

Killing-gänget har varit roliga i olika skepnader, och även om inte deras krogshow på Grand Hotel i Stockholm är det bästa de gjort finns här kul stunder. Finns nu på köpvideo.

Drop dead gorgeous

Svart humor i mycket elak satir kring skönhetstävling i Minnesota. Låtsadokumentär visar intrigerna. Kirstie Alley och Ellen Barkin är mammor, Kirsten Dunst och Denise Richards tävlar. Lutfisk dyker upp i de här svenskbygderna. (SF)

Jagad

Pilotavsnitt för nya tv-serien, inspirerad både av den gamla Richard Kimble-följetongen från 60-talet och långfilmen med Harrison Ford. Inleds med snabb action när Tim Daly fälls och flyr. Efter tio minuter är han på rymmen och använder internet för att söka den enarmade mördaren. Spåren för till Miami och ny spänning, men många avsnitt väntar. (Warner)

Ordinary decent criminal

Samma sanna historia som John Boorman skildrade i svartvita "The General". Här spelar Kevin Spacey den irländske brottslingen, som fick både IRA och polisen mot sig. En komisk ton och ett Hollywood-slut gör den sämre än "The General". (Egmont)

The crossing

Historiskt drama om hur George Washington envist tog sina trupper över Delaware-floden och för första gången vann ett slag mot engelsmännen i revolutionskriget. Jeff Daniels spelar generalen. Mycket prat följt av plötsligt brutala blodsscener. (Egmont)

Hanging up

Hopplös komedi om tre olikartade systrar ( Dianne Keaton, Meg Ryan, Lisa Kudrow) som grälar om vem som ska ta hand om den dödss juka pappan ( Walter Matthau). Putslustigheter och sentimentalitet. (Egmont)

Jens Peterson

ARTIKELN HANDLAR OM