Petra & Tilde - bara för barnen

Här är tjejduon som ska leda "Bara Barn"-galan

Foto: SOFIA EKSTRÖM
”KAXIGT ATT VI ÄR TVÅ TJEJER” Petra Nordlund och Tilde de Paula ser fram emot att leda ”Bara Barn”-galan i tv i januari. ”Kul att få äran igen och dessutom är det coolt att vi är två tjejer”, säger Petra. Kända artister ska framföra barns texter och sen får tittarna ringa in och rösta fram ett vinnande bidrag. Samtalskostnaderna går till Rädda Barnen.
NÖJE

Drömmen om att rädda världen har alltid funnits där.

Nu får Tilde de Paula chansen att göra just det.

Tillsammans med Petra Nordlund leder hon TV 4:s och Aftonbladets "Bara Barn"-gala.

- Det är det viktigaste jag hittills gjort i karriären, säger nykomlingen i värdduon.

Petra Nordlund prövade på den rollen redan i fjol, då med Martin Timell som kollega. Men även om han bytts ut är det mesta sig likt inför "Bara Barn", den femte januari. Kända artister framför låtar med barns texter .

Ringer in och röstar

Tittarna ringer in och röstar fram en vinnare. Samtalskostnaden, 9.90 per minut, går till Rädda Barnens verksamhet världen över.

- Jättekul att åter få äran. Dessutom är det väldigt coolt och kaxigt att vi är två tjejer som håller i det hela, säger Petra Nordlund, inför det direktsända evenemanget.

När Tilde de Paula fick uppdraget att hålla i en av de två taktpinnarna gick en dröm i uppfyllelse. Hon har alltid varit intresserad av samhällsfrågor och bland annat rest runt och föreläst i skolor och hos diverse förbund.

- Man måste engagera sig när man lever. Hur barnen mår är en måttstock på hur landet i stort fungerar. Tyvärr är det väl inte på särskilt många platser det flyter smärtfritt.

Såväl Tilde de Paula som Petra Nordlund ser fram mot värdskapet.

- Vi vet att pengarna hamnar hos proffs. Tyvärr finns en misstro mot välgörenhetsprojekt, så vi ska i tv redovisa vad fjolårets insamlade medel använts till, säger den senare av de två.

Alla bidrag är välkomna

Temat för "Bara Barn" denna gång är ickediskriminering av unga.

- Förhoppningsvis känner sig människor extra givmilda runt jul- och nyårshelgen. Men man behöver inte skänka mycket pengar. Alla bidrag, stora som små, är välkomna, säger Tilde de Paula.

"Farligt att vara likgiltig"

För hennes del är galan inte längre enbart vilket behjärtansvärt ändamål som helst. I mars födde hon sonen Elian. Något som lett till att det bland annat blivit extra svårt att se lidande på tv-nyheterna. Reaktionerna är ofta både sorg och ilska.

- De känslorna är positiva och hjälper en att ta tag i saker och ting och försöka förändra. Det enda som är farligt är likgiltighet. I sådana här frågor får apatin inför de gigantiska problemen aldrig ta överhanden.

Lars Johansson