Lotta & co bantas ner

”Söndagsöppet” ska göras om - och bli kortare

NÖJE

Nya ”Söndagsöppet” är ingen succé.

Nu skärs programmet ner.

Sändningstiden kortas och ”Rockslaget” tas bort.

Foto: BJÖRN WANHATALO
Ola Lindholm, Rickard Olsson och Lotta Engberg har inte lyckats matcha Kaspersen/Larssons rekordtittarsiffror.

- Det här innebär att vi får möjlighet att se över vad som är bra och dåligt i produktionen, säger Rickard Olsson som tillsammans med Lotta Engberg och Ola Lindholm leder programmet.

Ända sedan "Söndagsöppet" i höstas bytte form och frontansikten har den forna SVT 1-framgången tampats med problem.

Långt från rekordet

Trots att tittarsiffrorna ett par gånger under säsongen tangerat miljongränsen är snittet på 800 000 intresserade fjärran från Ulf Larssons och Kristin Kaspersens rekordresultat.

Och svårigheterna fortsätter.

Inför våren kortas programmet en halvtimme. 18.15 till 20.00 blir från och med januari 18.15 till 19.30.

- Det har absolut inget att göra med att vi är missnöjda med resultatet hittills. I stället är det en rent tablåteknisk fråga, säger Svante Stockselius, nöjesansvarig.

Nyheterna byter kanal

- I och med att nyhetsprogrammen byter kanaler med varandra hamnar ”Rapport” på ”Söndagsöppets” avslutningsdel. För att undvika problemet funderade vi ett tag att flytta det till SVT 2, men bestämde oss för att låta bli eftersom ettans inriktning är annorlunda .

Följden blir hur som helst att söndagsunderhållningen måste genomgå en rad förändringar. Frågesporten ”Rockslaget” försvinner och vissa av de övriga momenten kortas. Även ”Släkt och vänner” kan komma att bytas ut.

”Vi har blivit avsevärt bättre”

- Jag tycker att vi trots viss kritik under säsongen faktiskt blivit avsevärt bättre. Det här gör också att vi får möjlighet att satsa på essensen och slipper försöka tillfredsställa alla målgrupper samtidigt, säger Rickard Olsson.

Han är inte orolig för att den förlorade halvtimmen ska vara början till slutet för ”Söndagsöppet”. Svante Stockselius lovar också att så inte är fallet.

- Programmet har genomgått en omgörning och det tar lite tid innan sådana sätter sig. Man får heller aldrig glömma att det är inte själva sändningslängden, utan vad man fyller den med, som räknas.

Lars Johansson