Fika är bättre på tv

Foto: COLOMBIA TRISTAR/PRO 7
Endast fantasin sätter gränser för vad Elaine och George pysslar med.
NÖJE

Where everybody knows your name - and they"re always glad you came.

Det är aldrig lika kul att gå ut och äta som det är på tv.

Foto: Warner/Kanal 5, Paramount/RTL, Johan Olsson/TV4
Vad som helst kan hända på tv-haken.

När Chandler går in på Central Perk står alltid den stora mjuka soffan i mitten av fiket ledig, trots att de andra sittplatserna på fiket består av små pinnstolar. Han hejar på Gunther bakom kassan och får kaffe utan att behöva betala. Efter ett par minuter går han, utan att dricka upp kaffet.

Ally åker ned en våning och där sitter alla hennes arbetskamrater och skrattar högt. Alla dansar, Vonda Shepherd bräker på och titt som tätt är det julfest eller Tina Turner-tävling. Ibland dyker Gloria Gaynor eller Al Green upp och hälsar på.

Precis som vanligt är

allt trevligare på tv, även att gå ut. Mest eftersom man alltid går till samma ställe på tv, utan att känna stress för att prova på något nytt.

Såpafanset Helena är dock skeptisk till några av de svenska tv-restaurangerna.

- Ta bara Marinan i "Nya tider". Den verkar ligga ungefär fem mil utanför stan. Ändå måste alla åka ut dit varenda gång de ska äta. Är någon otrogen och det är superhemligt måste han ändå dra med sig älskarinnan och tala ut just på Marinan, annars händer väl nåt hemskt.

- Och Blå Valvet i "Skilda världar", som ska ligga på Söder i Stockholm. Bostadsbristen verkar ha flugit förbi det stället totalt, för varje gång det kommer en ny person in i serien finns det alltid ett rum till övers.

Sitcombesatte David är inte heller helt nöjd. Han var en gång på en guidad busstur kring "Seinfeld"s New York" och blev både ledsen och besviken när det visade sig att Monk"s inte alls såg ut som på teve. Fel inredning och fel servitriser.

- Dessutom fanns det inga eggsandwiches, sa David argt när han kom hem. Och sedan dess tycktes "Seinfeld" aldrig riktigt lika bra som förr.

Fem bra tv-hak:

Annika Norlin ([email protected])