Kinnda

NÖJE
Kinnda kan sin r´n´b.

Som riktigt liten brukade

Kinnda mima till Paula Abdul, Cindy Lauper och Madonna. Senare fastnade hon för hip hop och r’n’b. Och det är där någonstans, mellan ”Girls just wanna have fun” och hypermodern r’n’b, som hennes musik hamnar.

– Förut var det ju inte ”tillåtet” att sjunga r’n’b om man var en vit brud. Det är skönt att gränserna suddats ut.

På debutalbumet jobbar hon med några av världens största låtskrivare. Såväl Jörgen Elofsson (Britney Spears, Westlife) som She’kspere och Kandi (Destiny’s Child, TLC). Ett ganska tacksamt utgångsläge för en 18-åring från Uppsala.

– Alla artister vill ju bli störst i hela världen. Men jag kan inte göra Britney-låtar. Det jag kan är att göra r’n’b, poppig r’n’b.

Som många unga talanger har hon börjat inse att det ligger sjukt mycket hårt arbete bakom en stjärna.

– När man är liten och ser alla popstjärnor på tv tycker man att det ser så roligt och enkelt ut. Men nu när man är inne i det inser man att de där tv-uppträdandena är ungefär en procent av jobbet.

Kinnda fick sin skolning på en massa små klubbar i Uppsala, där hon sjöng och rappade egna versioner av hits med Brandy och Lil’ Kim. Det är fortfarande på scen hon känner den största uppskattningen.

– Det bästa är när man går upp på scen och ser hur fansen skriker och jublar. Då tänker jag på hur mycket jag slitit för att få stå där och känna de där sekunderna av uppskattning. Då får man tillbaka allt.

Till Masayah

Till Tantra

Till Fre

Tillbaka

arkiv Kinnda

ARTIKELN HANDLAR OM