Tantra

NÖJE
Tantra gör gospelsoul.

Våren 1999 gick tre

målmedvetna killar upp på skivbolaget BMG:s kontor. Ackompanjerade av bara ett piano presenterade de sina röster för Peter Swartling, som upptäckte Petter och Robyn. Några timmar senare var allt färdigt.

r’n’b-trion Tantra var född.

– Vi vill inte konkurrera med amerikansk r’n’b. Vi gör något eget, en blandning av r’n’b, pop och ren soul. Vi vill inte vara så enkelspåriga, säger Levent Bilgic, som tillsammans med Jesper Lagercrantz och Banji Sseruwagi utgör Tantra.

Med hjälp av det världskända producentteamet Dalos ( TLC, Usher, Kelly Price) från Atlanta i USA har de skapat ett sound som inte liknar något annat i Sverige. Mullrande bastrummor brottas med futuristiska syntljud – inte helt olikt det sound Atlanta-kollegan Timbaland skapat åt bland andra Missy Elliot och Destiny’s Child. Ovanpå detta ligger deras suveräna röster.

– Vi har alla sjungit i gospelkörer. Det är så mäktigt med gospel, det är det bästa sätt som finns att lära sig sjunga, säger Jesper.

Det var inte bara rösterna de fick med sig från gospelkören, utan även en stark tro på att livet alltid kan bli bättre. Gospelmusikens hoppfullhet genomsyrar många av deras låtar.

– Vi vill få folk att må bättre. Om vi kan göra en skillnad, förhindra att någon går ner sig i depressioner, då har vi lyckats.

Till Kinnda

Till Masayah

Till Fre

Tillbaka

arkiv Tantra