Stellan och Demi blev video direkt

1 av 2 | Foto: FLT-PICA
PLATSADE INTE PÅ BIO Demi Moore och Stellan Skarsgård under inspelningen av "Passion of mind".
NÖJE

Det blev ingen biopremiär för Stellan Skarsgård och Demi Moore i "Passion of mind". Den är för dålig.

Men Mike Figgis "Miss Julie" är värd att se för Strindbergfansen.

Fem sinnen

Hörsel, smak. syn, känsel och lukt lyfts fram i några olika berättelser i det här kanadensiska dramat. Finstilt film om att öppna sina sinnen. (Sandrews)

Miss Julie

Mike Figgis version av August Strindbergs drama med Peter Mullen som Jean och Saffron Burrows som förnäma fröken Julie. Kameran dansar runt personerna och stannar upp i känslostarka ögonblick. Utspelas i Sverige 1894, fast alla talar engelska. (SF)

Final destination

Originell skräck om en tonårskille som förutser en flygolycka och klarar sig. Men Döden väntar ändå för att ta honom och andra. Bisarr svart humor. (SF)

Sufflösen

Norsk romantisk komedi med Hege Schøyen och Philip Zandén. Förutsägbart när uppoffrande operasufflös väljer mellan tråkig tandläkare och charmig musiker som är rar mot sin mamma. (Sandrews)

Det näst bästa

Madonna blir gravid när hon hamnar i sängen med bäste vännen Rupert Everett, som är homosexuell. Först ska de gemensamt ta hand om barnet, men nya förhållanden leder till vårdnadstvist. (Buena Vista)

Gone in 60 seconds

Brum brum med Nicolas Cage som f d biltjuv som tvingas utföra en sista stöldraid för att rädda sin bror från en elak engelsman. Osannolikt och långtråkigt när 50 lyxbilar ska stjälas. Angelina Jolie och Robert Duvall gör korta inhopp som klippdockor. (Buena vista)

Passion of mind

Intressant idé, men tråkig film. Demi Moore har ett liv som änka och tvåbarnsmor i Frankrike, ett annat som jurist i New York. Vilket är en dröm? Vi får följa båda parallellt tills sanningen avslöjas. Stellan Skarsgård är bra som författare i franska delen. (Buena vista)

Pitch black

Hyfsat spännande science fiction av "Alien"-sort när ett rymdskepp kraschar på okänd planet. Ska de överleva? Finns det främmande varelser där? (Sandrews)

Lake placid

Småtöntig spänning om en jättelik krokodil som härjar i en sjö i Maine. Sjön heter inte Lake Placid. Och det finns väl inte krokodiler i Maine? Filmen lyckas varken lösa dessa gåtor eller skrämmas. Men småkul tjafs mellan Bridget Fonda, Bill Pullman och Oliver Platt. (New star)

Snow day

Förfärlig barnkomedi om en familj vars liv lyfts av att det snöar himla mycket. Pappa Chevy Chase är meteorolog, barnen har problem med tonårskärlek respektive snöplogen. (Paramount)