”Diska Mattias!”

Tittarna rasar efter Robinson- avslöjandet

1 av 2 | Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
VARNAD Mattias Dalerstedt klarade sig med en varning när han försökte ta en baguette i ”Expedition: Robinson”. Tittarna vill gå betyldigt längre än så.
NÖJE

I gårdagens Aftonbladet kunde vi avslöja hur Mattias Dalerstedt försökt sno mat.

Han blev kraftigt varnad av tv-chefen Hasse Aro.

Nu kräver tittarna att Mattias diskvalificeras från tävlingen.

Det är inget snack om vem som rör upp mest känslor i årets upplaga av Expedition: Robinson.

- Mattias bör skickas hem till en tryggare värld fylld av baguetter, säger signaturen Annika.

De vill ha hårdare straff

Mattias Dalerstedt ligger fast förankrad i botten på "Robinson-toppen" . Gårdagens chatt med utröstade Freddy visade att Mattias inte vinner några popularitetspriser. Och efter gårdagens uppgifter om att Mattias försökt stjäla mat är han mer impopulär än någonsin.

En omröstning på nätet visade att en till synes pyttesak som att stjäla bröd borde rendera hårda straff. Drygt tre fjärdedelar av de röstande ansåg att Mattias borde diskvalificeras från Expedition: Robinson.

Mattias själv väljer att inte kommentera ärendet alls. När Aftonbladet ringer upp honom för att få höra hur han ser på läsarnas dom är han fåordig.

Tittarnas intryck kan bli avgörande

- Jag har inga kommentarer, what so ever, säger han.

I år är det viktigare än någonsin att inte bara hålla sig väl med de kvarvarande på ön utan också att göra ett gott intryck på tv-tittarna. Nytt för i år är att tv-tittarna får vara med och utse årets Robinson.

Som vi kunde berätta tidigare kommer tittarna i den direktsända finalen att få ringa in och rösta på sin favorit. Detta kommer sedan att vägas in i det slutgiltiga resultatet.

Finalen sänds 30 december.

Här är några röster

Bör Mattias diskas? Ja, i alla fall om Aftonbladet.se:s läsare får bestämma. 78 procent svarade ja på frågan och 22 procent svarade nej. Antal röstande var 2 208.

Gunnar Hellsing