Ny film om Tsatsiki

Samuel och Alexandra aktuella för huvudroller

NÖJE

"Tsatsiki, morsan och polisen" får en uppföljare.

Även denna gång är Samuel Haus och Alexandra Rapaport aktuella för huvudrollerna.

- Visst är jag intresserad om manuset är bra, säger skådespelerskan.

Familjefilmen efter Moni Nilsson-Brännströms berättelse om Tsatsiki är en av senare års riktigt stora svenska publikframgångar på vita duken. Sedan premiären förra hösten har 540 000 människor sett den på bio och såväl inhemska som internationella tyckare har knäböjt, vilket bland annat resulterat i fyra guldbaggar och utmärkelse för bästa europeiska barnproduktion 2000. Sammanlagt handlar det om 21 prestigefyllda priser.

Spelas in i sommar

Och nu är det klart att succén följs upp.

Till sommaren börjar inspelningarna av vad som ännu så länge går under arbetsnamnet "Den andra filmen om Tsatsiki". Historien bygger på böckerna "Bara Tsatsiki" och "Tsatsiki och kärleken".

Än en gång kan alltså Samuel Haus och Alexandra Rapaport komma att agera son och mor framför kameran.

"Inget är klart ännu"

- Många av de skådespelare som hade bärande roller sist det begav sig är vidtalade. Ingenting är dock ännu så länge klart, säger producenten Anne Ingvar.

Alexandra Rapaport håller med om att projektet låter intressant, men har förbehåll.

- Det är alltid svårt att göra uppföljare. Jag väntar gärna med att säga något till dess att jag efter nyår fått möjlighet att läsa manuset.

Till skillnad från förra gången är det inte Ella Lemhagen som står för regin. Den posten övertas i stället av dansken Eddie Thomas Petersen, som bland annat gjort "Springflod" och "Polisen på Samsö".

- Ella fanns med i diskussionerna från början, men olika omständigheter ledde till att det inte blev hon, säger Anne Ingvar.

Premiär för Tsatsiki nummer två blir det julen 2001.

Lars Johansson