Nu filmar Liam igen

Stjärnan från ”Sökarna” har suttit sex år i fängelse

NÖJE

Fängelsestraffet är avtjänat och cirkeln håller på att slutas.

Men inte nog med att Liam Norberg gjort ”Sökarna 2”.

Han regisserar videon till titellåten ”Big city life 2001” också.

Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Liam bakom kameran.

- Klart att mycket av det jag gör bygger på erfarenhet från tiden som varit, säger skådespelaren.

I samband med att ”Sökarna” gick upp på biograferna 1993 greps huvudrollsinnehavaren Liam Norberg misstänkt för mordförsök och värdetransportrån. I fjol frigavs han efter att ha avtjänat sex år i fängelse. Delar av strafftiden användes för att skriva manus till kommande uppföljaren.

Mörkare historia

- Det blir en på många sätt mörkare historia än ettan. Samtidigt som filmen skildrar ett allt hårdare samhällsklimat tar den också upp vilka stora konsekvenser de val man gör som ung kan få för framtiden, säger Liam Norberg.

Biopremiären är beräknad till mars eller april. Men redan några veckor tidigare dyker ”Big city life 2001” upp på musikkanalerna. Precis som för sju år sedan är det Rob"n"raz som står för låten. Den här gången är dock Lutricia McNeals sång utbytt mot Dj Mendez, ADL, Charlie King och Big Fred rappar på svenska, engelska och spanska.

Blickar framåt

Videoregissör är Liam Norberg.

- Visst känns det som en revansch. Även om man ångrar vad man gjort går det inte att blicka tillbaka och gräma sig över förlorade år eller människor man skadat.

- Nu gäller det att blicka framåt.

Lars Johansson