Amen spelar hårt

Foto: MIKAEL GUSTAVSEN
Den här rockgruppen borde kanske tänka lite mer på sin hälsa. Särskilt han i mitten.
NÖJE

Amen-sångaren Casey Chaos har knarkat sönder sina lungor så svårt att hans dagar är räknade.

- Finns jag i livet i fem veckor eller fem år till? Ingen aning. Men så länge jag är här tänker jag ge allt, säger han.

Casey Chaos sitter i turnébussen och gräver i sin axelremsväska med Gene Simmons bild på.

- Den här väskan måste jag släpa på för resten av livet. Här har jag mina 40 olika mediciner. Från 10 års ålder till det att jag var 15 tog jag så mycket knark att jag fick kroniska skador på lungorna, förklarar den amerikanske sångaren helt osentimentalt.

- Ibland vaknar jag av att jag inte kan andas. Då tar jag dubbla doser medicin, vilket ger besvärliga sidoeffekter. Det kräver i sin tur andra mediciner. Det blir en ond cirkel. Jag är missbrukare utan val, konstaterar Casey som vägrar berätta sin ålder eller riktiga efternamn.

Amen har sitt andra album ute, ”We have come for your parents”, rattat av Ross Robinson, den hårda rockens just nu kanske mest kompromisslöse producent och en framgångrik sådan efter plattor med Korn och Slipknot.

- Ross är fantastisk. Han slängde genast bort de lite mer lättillgängliga låtarna jag skrivit, berättar Casey förnöjt om det metalliska punköset som plattan resulterat i.

Casey Chaos har gjort en Richey James på vänsterarmen, där han skurit in ordet ”WAR” med stora och fortfarande blodiga rakbladssnitt.

- Jag hade ett krig med turnéledaren, förklarar han. Men jag har hissat vitt flagg för tillfället.arkiv Amen

Jörgen Holmstedt