Pistvakter på platta

Gänget bakom succéserien släpper cd

NÖJE

Det började som teater och fortsatte via tv-serie.

Nu blir ”Pistvakt” dessutom cd.

Och till våren planerar trion bakom succén att dra ut på Sverigeturné.

- Visst vore det jättekul att kunna göra det här tillsammans med de andra, säger Tomas Norström.

När han, Lennart Jähkel och Jacob Nordenson för första gången satte upp ”Pistvakt” på Pistolteatern i Stockholm 1996 kunde knappast någon av de medverkande ana vilken framgångskantad väg som låg framför dem. Sedan dess har nämligen berättelsen om de tre bröderna i Svartliens vindpinade stugby hunnit bli tv-serie två gånger om och det som från början uppstod ur en parodi på ”Baywatch” är i dag ett av SVT:s mest populära humorinslag.

Nu har dessutom alla fans av Sven-E, Jan-E och Olle mer fjällgodis att se fram mot.

Precis som under de tre senare åren kör ”Pistvakt”-gänget sin scenuppsättning där allt en gång började. Mellan 3 mars och 5 maj nästa år går det att se skådespelarna bakom uttryck som pärsk, gnagerhojt och fjöla av uppträda live.

Snusindränkta klassiker

Dessutom ger de sig in i musikbranschen. I februari släpps den ännu så länge obetitlade fullängdaren och det är ingen vild gissning att skivan kan komma att innehålla många av alla de Norrlandsinspirerade evergreen-tolkningar tittarna bjudits på genom åren. Med andra ord en hel del snusindränkta klassiker à la ”Y.M.C.A.”.

Och så finns det förhoppningar hos de tre tv-favoriterna att i vår åka på rockturné runt riket.

Även om inga datum eller spelplatser i dag är spikade kommer enligt vad Aftonbladet erfar då materialet från cd:n att finnas med i bagaget. Brödraskaran backas upp av ett band och det är mycket möjligt att fjällräddarna, precis som i serien ”Pistvakt”, lägger sulorna på diskoparketten.

Har kollat agendan

- Ingenting är spikat till hundra procent, men det vore roligt att kunna göra det här ihop. Vi har kollat av våra kalendrar och kommit fram till tidpunkter då detta är möjligt att genomföra, säger Tomas Norström.

Lars Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM