”Jag har inte tid”

Carola nobbar drömduetten i schlager-SM

1 av 2 | Foto: LARS ROSENGREN
ställer inte upp Carola Häggkvist hinner inte sjunga duett med Magnus Carlsson från Barbados i schlager-SM som hålls 23 februari i Malmö.
NÖJE

Carola säger nej till schlager-SM.

Det blir ingen duett med Barbados-Magnus.

- Jag har inte tid, säger hon.

De skulle ha blivit Melodifestivalens hetaste par. Schlagerdrottningen Carola Häggkvist och dansbandskungen Magnus Carlsson.

När de tio bidragen till nästa års Melodifestival igår offentliggjordes, blev det klart att ett av bidragen, "Allt som jag ser", ska framföras av Barbados-Magnus. När han fick beskedet, var han inte sen att avslöja sin önskepartner - den rutinerade schlagerdrottningen Carola, som varit med i festivalen tre gånger.

- Nej, det går inte. Jag hinner helt enkelt inte vara med, säger Carola Häggkvist.

- Visst skulle det vara kul att sjunga med Magnus, men just nu är det inte aktuellt. Från och med nyår kommer all fokus att ligga på mitt nya album, säger hon.

"Hon är min största förebild"

Carolas skiva kommer nästa höst och arbetet är redan i full gång.

- När Melodifestivalen äger rum i februari, är Carola inne i en av sina tuffaste arbetsperioder med sin popplatta. Då är det bara albumet som gäller, säger Ulrika Hammar på Carolas skivbolag.

Carola Häggkvist är en av Magnus stora idoler och när han igår fick veta att det inte blir någon drömduett, blev han naturligtvis besviken.

- Visst är det synd. Att sjunga med Carola är något av en dröm. Hon är ju min största förebild, säger han.

- Och så tror jag att låten hade kunnat bli väldigt häftig med våra röster ihop. Den har ett sådant enormt register som jag tror passar Carola.

Ger inte upp drömmen

Nu får Magnus Carlsson istället nöja sig med sina trogna kompisar i Barbados.

- Det blir säkert också bra, men jag ger inte upp Carola, säger han.

- Jag kommer att tjôta på henne tills hon ger sig. Det finns en Melodifestival 2002 också. Då är hon ju klar med plattan och borde inte ha något som hindrar henne.

Sofia Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM