Snart klämtar klockan för Madonna

Stjärnparaden på väg till Skottland inför bröllopet på fredag

1 av 6 | Foto: AP
VÄLKOMMEN TILL BRÖLLOPSNATTEN Personalen på Skibo Castle gör i ordning bröllopssviten till Madonna och hennes Guy.
NÖJE

Tre dagar kvar.

Sedan klämtar bröllopsklockorna.

Madonna och Guy bjuder till fest i veckorna tre - och kändisvärlden kommer.

Den lilla, undanskymda skotska orten Dornoch på öns östkust, är totalt förvandlad.

Reportrar och fans belägrar byn för att få en glimt av brudparet vid årtusendets (hittills) största bröllop.

För nu har Madonna landat.

Hon, blivande maken Guy Ritchie, gemensamme sonen Rocco och Madonnas dotter Lourdes, kom till Dornoch i går och har installerat sig i det vackra medeltidsslottet Skibo Castle, där bröllopet ska stå.

Ankomsten var anspråkslös - en ensam säckpipeblåsare spelade ”Scotland the brave” - och ”Like a virgin” - när familjen klev av planet i Inverness.

Och det är kanske bra med en lugn start - för kändisinvasionen är långt ifrån över. För till ett riktigt sagobröllop behövs sagolika gäster.

Gwyneth brudtärna?

Trots att ett enormt antal journalister trängs på mycket liten yta, har inte mycket om bröllopet läckt ut till pressen. Gästlistan är, till exempel, hemlig. Men ett par av de gäster som troligen dyker upp är Rupert Everett, Madonnas bästis och motspelare i hennes senaste film ”The next best thing”.

En annan gäst, som det spekuleras kan få äran att vara Madonnas brudtärna, är väninnan Gwyneth Paltrow.

Eventuellt kan Gwyneth i vimlet träffa på sin gamla kärlek Brad Pitt och hans nya kärlek Jennifer Aniston. Men ett av de många rykten som är i svang säger att Jennifer inte vill gå. Inte för att hon är rädd för Gwyneth - utan för att hon är missnöjd med sin nya frisyr.

...men ingen Britney

Britney Spears är inte bjuden, och har offentligt uttryckt sitt missnöje över det. Det här är ett tillfälle när alla som betyder något vill vara med.

Två som betytt mycket för paret är Sting och hans fru Trudie Styler. Det var på en fest hos dem 1998 som Madonna och Guy träffades. Sting och Trudie lär bli hedersgäster på bröllopet.

Sting var med i Guy Ritchies succéfilm ”Lock, stock & two smoking barrels”. Det var också f d fotbollsbusen Vinnie Jones, som får klämma in sig i en smoking för att delta på festen. Det kan bli en syn.

Tartan och specialklänning

Stella McCartney, dotter till Paul, har designat Madonnas klänning och kommer att vara på plats. Och vem vet, kanske dyker pappa upp och sjunger en kärleksballad till parets ära.

Exakt hur klänningen ser ut är förstås topphemligt, men räkna med något överdådigt. Värdigt en drottning av pop.

Guy Ritchie kommer att vara klädd i skotsk högtidsdräkt, i släktens färger. Det lär också bli en syn. Vad han har under kilten lär dock bara stjärnan få se.

Under vistelsen i Skottland ska Madonna och Guy också passa på att döpa parets son Rocco, som föddes i augusti. Det ska ske i katedralen i Dornoch, dagen innan bröllopet.

Enligt The Sun har Madonna med sällskap bokat alla slottets rum i tre veckor. Det kan bli en lång, lång bröllopsfest.

Mattias Källman

ARTIKELN HANDLAR OM