”Jag vill visa att jag är verklig”

1 av 5 | Foto: ANDREAS LUNDBERG
Jennifer visade att hon kan dansa på MTV-efterfesten på Grand Hotel i Stockholm i mitten av november.
NÖJE

Jo, Jennifer Lopez finns på riktigt.

Puls Ilpo Musto träffade miljardstjärnan i London för att prata Prada-skor och Puffy.

LONDON.

I onsdags

hade filmen ”The Cell” premiär.

Singeln ”Love don't cost a thing” syns redan flitigt på MTV.

Och i januari släpps Jennifer Lopez nya album ”J.Lo”.

Med plattan vill hon radera bilden folk har av henne.

För ni har ju hört dem. Alla ryktena om Jennifer Lopez divighet. Att hon skulle tvingat engelska listprogrammet ”Top of the Pops” att klä in 10 rum i bomull. Och att hon dök upp på Donatella Versaces nyårsfest utan inbjudan. Att hon försäkrat sin rumpa för miljoner och åter miljoner, och att hon satt sin hund i lära hos världens mest berömda hundtränare.

- Det nya albumet är väldigt personligt. Låten jag tycker bäst om heter ”I am real”. Jag vill visa världen att jag är verklig, och inte alla rykten. Jag har hört för många falska historier om mig själv och det är dags att jag faktiskt berättar vem jag egentligen är.

Jennifer är i Europa för att marknadsföra sin nya skiva, ”J.Lo”.

- På sätt och vis fick jag titeln av mina fans. När jag var på väg till en tv-show höll några av dem upp plakat som det stod J.Lo på. Jag tänkte att det var sött, att de gav mig smeknamn.

- Jag började spela in albumet i somras, under tiden som jag spelade in min senaste film, ”Angel eyes”. Vanligtvis försöker jag hålla isär musiken och filmen, men mitt skivbolag ville så hemskt gärna att jag skulle göra en ny skiva.

På albumet finns 14

nya låtar. Jennifer har varit med och skrivit hälften av dem. Den första singeln heter ”Love don't cost a thing”.

- Jag tänkte inte så mycket på vilken sorts album jag skulle göra. Mina tankar var hos filmen jag höll på med, men när jag kom in i studion upptäckte jag att det var som om musiken fick ett alldeles eget liv.

- Jag skulle säga att albumet är en fortsättning av mitt första ”On the 6”. På det här finns både latinopop och r & b, soul och hiphop. Ric Wake producerade, precis som förra gången, och han tog in lite nya grabbar också.

Jennifer säger att

när det gäller texterna gick hon in i studion med ett koncept. Hon ville göra en markering.

- Jag ville att detta skulle bli ett mer personligt album. Det finns låtar om kärlek, relationer och livets upp och nergångar. Jag har skrivit alla texterna själv.

- Min favoritlåt är ”I am real” eftersom den reflekterar vem jag är och hur jag känner. Du vet, jag vill berätta för folk att jag är verklig, inte en uppblåst fejk.

- Det skrivs så mycket osanna historier om mig i tidningarna att jag känner att jag behövde säga nåt om det också. Det är lätt att skratta åt den där sortens historier, men det är klart att man bryr sig ibland.

Ett av de mer ihärdiga ryktena runt Lopez handlar om hennes förhållande med den amerikanska rapparen Puff Daddy. Till exempel publicerade en brittisk veckotidning för ett tag sen en artikel som handlade om ”Varför en vacker kvinna som Jennifer Lopez umgås med en gangster som Puff Daddy”.

För ett år sedan

hamnade Sean ”Puff Daddy” Combs i problem när en av personerna i hans sällskap avlossade en pistol på en nattklubb. Daddy och Jennifer var där, men lämnade snabbt stället. När de, bara en liten bit bort, stoppades av en polisbil hittades en pistol i Puff Daddys bil. Den 8 januari börjar rättgången mot Puffy.

Och enligt ett rykte tänker Jennifer slutligen dumpa sin problemskapande pojkvän. Problemet är bara att det finns så många rykten om Jennifer och Puffy att det är svårt att hålla reda på dem.

Och det senaste är att de tänker gifta sig i London under början av nästa år.

Jennifer vill inte kommentera nåt av dem.

- Jag har inte kraft nog att ta in allt skvaller. Jag vet inte hur ryktena startar. Kanske är det för att min nästa film heter ”The Wedding planner” och att jag där spelar en kvinna som arrangerar bröllop.

- Eller så är det kanske för att det råder bröllopsfeber i London. Madonna gifter sig snart och tidningarna vill gifta bort alla andra par också.

- Jag är underhållare och lägger min energi på att göra musik och spela in filmer. Jag talar väldigt gärna om min musik, men mitt privatliv, det är privat.

En av orsakerna

till Jennifers framgång är hennes sätt att klä sig. På Grammy-galan chockade hon med den Donatella Versace-designade gröna klänningen. Den gjorde att över en halv miljon människor laddade ner bilden av henne på organisatörernas officiella hemsida.

På MTV-galan i Stockholm var hennes klänning nästan lika avslöjande. Även den här gången var klänningen italiensk, designad av Roberto Cavalli.

- Jag älskar italienska kläder, de har stil. Donatella är en av mina favoritdesigners, men det finns många andra bra. Roberto, Dolce & Gabbana...jag älskar dem allihop, säger Jennifer.

Den här gången är Jennifer klädd i beige jeans och en röd blus med bokstäverna J.Lo broderade på bröstet.

- Jag har stylister som jobbar för mig, som känner min stil. Men jag är mångsidig och ändrar mig ofta. Vad jag har på mig beror mycket på vilket humör jag är på.

- Ibland kan det vara en träningsoverall och sneakers och håret i hästsvans. Men nästa dag kan jag känna för att klä upp mig i fyrtiotalsstil med Pradaskor. Det beror på hur jag mår.