Christer är cd-kung i jul

Nu toppar han årets försäljning av julskivor

NÖJE

Slaget om årets julalbum är över.

Och vinnare är Christer Sjögren med ”Ett julkort från förr”.

- Vad roligt! Nu blev jag väldigt glad, säger Christer Sjögren.

Foto: Mats samuelsson

Christer Sjögren har spelat in julskivor förr, med bland andra Vikingarna. Men förra året kände han att han ville göra ett album med sånger han tycker speciellt mycket om.

- Jag är stolt och glad över den. Och så blir jag glad när även folk tycker om den och köper den. Och albumet har ju fått fina recensioner, säger Christer Sjögren.

På julalbumlistan återfinns bland andra Carola och ”Jul i Betlehem”. Förra årets vinnare. I år placerar hon sig på en andra plats. Trea är Tommy Körberg & Oslo Gospel choir med ”Stilla natt”. Fjärde och femte plats fylls av Robert Wells ”Jingle Wells” och Carreras/Domingo/Pavarotti ”Three tenors christmas”.

"Möter ny publik"

Sen 23:e november har Christer Sjögren framfört 37 julkonserter tillsammans med bland andra Pernilla Wahlgren och Charlotte Nilsson. I går var det final i Örebro.

Blir du inte trött på julmusiken lagom till julen?

- Nej, man möter ju ny publik hela tiden.

Firar med familjen

Julen ska han fira hemma i Värmland tillsammans med familjen. I lugn och ro.

- Det är det go"aste man kan göra när man rest så mycket.

Blir det din skiva som snurrar i cd-spelaren på julafton?

- Nej, det är om familjen säger ”nu tar vi och sätter på din skiva”. Annars blir det lite olika. Jag gillar Celine Dion. Hon är en optimal kvinnlig sångerska som har allt. Sen är ju Elvis alltid bra, säger Christer Sjögren.

På lågprislistan av mest sålda album återfinns Elvis Presley två gånger. Som etta med ”White Christmas” och som trea med ”Elvis Christmas album”. Tvåa är Carola med sin julskiva från 1991 "Jul". Den mest sålda samlingsskivan är "Absolute Christmas".

Beatrice Jerkroth