Lille Rocco blev kvällens stjärna

...men i dag är det mammas tur

1 av 2 | Foto: REUTERS
I dag gifter sig Madonna och Guy Ritchie. Men redan i går värmde familjen upp med att döpa sin son Rocco, fyra månader.
NÖJE

LONDON

Dimman ligger tät över de skotska högländerna och paparazzifotograferna svär ramsor utanför det avspärrade Skibo Castle i Dornoch.

Det är här årets kändisbröllop sker i dag, men Madonna och Guy Ritchie tänker inte låta omvärlden få fri insyn.

En försmak av dagens stora säkerhetspådrag gavs när sonen Rocco döptes i stadens katedral i går.

Efter ceremonin kom Madonna och Guy ut på trappan, stannade några sekunder, vinkade till det enorma pressuppbådet.

Dopet tog trettio minuter. Under akten sjöng Sting ”Ave Maria”.

En 51-årig man var den enda ovälkomna gästen som hade lyckats ta sig in. Han hade gömt sig i kyrkan och störde dopet genom att ropa högljudda protester. Han greps och fördes till polisstationen i Dornoch.

Rupert försenad

Det stora kändisuppbådet landar först idag, men med på dopet var förutom Sting också blivande brudtärnan Gwyneth Paltrow samt Stella MacCartney.

Skådespelaren Rupert Everett, som spelar mot Madonna i hennes senaste film, var kraftigt försenad av dimman och anlände till kyrkan bara två minuter innan dopceremonin var avslutad.

Dagens bröllop kommer alltså att hållas inne på Skibo Castle, det gamla slottet med sina 82 rum.

Madonna kommer att bära en crémefärgad silkesklänning från modehuset Chloe. På huvudet tänker hon ha den glittrande tiara som en gång tillhört hennes hjältinna Grace Kelly, prinsessan Grace av Monaco. Tiaran värderas till cirka 4,5 miljoner kronor.

Tårtan kom i går

Guy Ritchie kommer att vara fullt utstyrd i skotsk Highland-dress, med traditionell skinnpung och inga byxor under kilten.

Bröllopstårtan anlände med jetflyg från British Airways i går. Den är tillverkad av den franske stjärnkocken Eric Lanlard.

100 gäster beräknas delta i bröllopsfesten. E lton John ska sjunga sin ballad ”Song For Guy” och tänker låta spela in den på en special-CD till bröllopsparet.

Middagen kommer att starta med Waikiki kycklingsallad, sen blir det skaldjurssallad av lokala fångster, därefter den skotska nationalrätten haggis. Huvudrätten blir rostbiff med ungsstekt potatis och kålsallad.

Till detta kommer det att drickas Beaujolais Morgon, fina champagner samt gammal skotsk maltwhisky.

Och det kan bli en lång fest. Hela slottet är bokat för tre veckor.

Peter Wennman