Allsångskungen tillbaka i sommar

Foto: CALLE TÖRNSTRÖM
ALLSÅNGSPARTY Markoolio gästade Lasse Berghagen på Skansen i somras. Kanske får han komma tillbaka även nästa år.
NÖJE

Alla allsångsfantaster kan andas ut.

Det blir ännu en sommar på Skansen för Lasse Berghagen.

- Det känns väldigt bra, säger den folkkäre artisten.

I sju somrar i rad har Lasse Berghagen burit Bosse Larssons gamla krona, som konungen av allsångsledare. Och han gör det så bra att kronan numera känns som hans egen. Nu har han tackat ja till en åttonde sommar på Skansen.

- Det känns helt rätt, säger Lasse Berghagen.

- Att få hålla i "Allsång på Skansen" är en fantastisk gåva från SVT. Och jag är väldigt stolt över hur bra vi har förvaltat pundet. Vi hade runt 600 000 tittare när jag började och nu är siffran uppe i 1,7 miljoner. Helt fantastiskt.

Tar ett år i taget

Lasse Berghagen tar ett år i taget och har än så länge inga uttalade planer på att knäcka Bosse Larssons rekord på 20 somrar.

- Det är kanske många som tycker att jag är en knäppgök som inte tackar ja till flera år på en gång. "Allsång på Skansen" har ju blivit en tradition. Men det kan gå troll i traditioner också, säger han och skrattar.

Dessutom innebär hans engagemang på Skansen att han inte hinner njuta av att vara ledig under sommarmånaderna.

- Och den svenska sommaren är så viktig för mig, det är då jag samlar krafterna. Nu ryker min vitamin, men samtidigt är jobbet så otroligt roligt.

Vilka som ska uppträda på Skansen i sommar är ännu inte klart, men Lasse Berghagen betonar att bredden på artisterna är viktig.

- Förra året hade vi ett väldigt roligt startfält, från Jan Malmsjö till Markoolio. Jag tycker att det är hemskt kul att de yngre artisterna är så intresserade av att vara med.

Lasse på tv i kväll

För dem som tycker väntan känns alldeles för lång till nästa sommar, dyker Lasse Berghagen upp redan i morgon i SVT 2, i ett en-timmes program från årets "Allsång på Skansen".

Erika Hallhagen