Sveket mot joker-Håkan

”De hade lovat mig att rösta ut Hildegard”

Foto: SVT
SISTA MÅLTIDEN FÖRE FINALEN Det sista örådet i årets "Expedition: Robinson" började med mat och vin och slutade med brutna löften och besvikelse. Håkan Marklund åt sin sista måltid på ön och röstades ut. Han lämnade tävlingen med orden: Jag har inga vänner här.
NÖJE

Han blev lovad en finalplats i "Expedition: Robinson".

Men röstades ut ändå.

- Både Edward och Mattias såg mig i ögonen och lovade att rösta ut Hildegard, säger Håkan Marklund.

Foto: SVT
Håkan är besviken på Edward och Mattias.

Det var det sista örådet före finalen i "Expedition: Robinson".

Och det blev mer dramatiskt än vad tv visade i går kväll.

När jokern Håkan Marklund, 33, inte lyckades vinna Robinson-tävlingen förstod han att han låg risigt till. Att spränga sig in i Lag Syd inför finalen skulle komma att bli mycket svårt.

Men timmarna före örådet kom att spela en avgörande roll.

Håkan hävdar nämligen att han då blev lovad en plats i finalen - av både Edward Lundberg och Mattias Dalerstedt.

- Jag såg till att vara ensam med dem båda. Först badade jag och Mattias, och då frågade jag honom rakt ut om jag skulle åka, berättar Håkan, och fortsätter:

- Men Mattias sa att jag kunde vara lugn. Han berättade att det var Hildegard (Krebbs) som skulle röstas ut.

"Jag trodde de talade sanning"

En stund senare hade Håkan ett enskilt samtal med Edward. Då kom samma löfte - en gång till.

- Edward tittade mig i ögonen, och sa: "Du åker inte, Håkan. Det är Hildegard som åker nu". Och jag ville tro på det. Jag bestämde mig för att vad som sagts var sant, säger Håkan.

Så när programledaren Anders Lundin vecklade upp den första rösten i örådet, hoppades Håkan att det skulle gå vägen. Trots allt.

- Jag försökte få ögonkontakt med både Edward och Mattias, men de stirrade bara ner i bordet. Och när mitt namn stod på den första rösten, fattade jag direkt, säger Håkan.

Han fick alla Lag Syds röster på sig.

Efter utröstningen kunde han inte dölja sin besvikelse och lämnade örådet med orden "Jag har ingen vänner här".

- Jag blev väldigt besviken på Edward och Mattias. Jag tycker att de kunde ha varit ärliga mot mig. Det har jag försökt vara genom hela tävlingen, säger Håkan.

Hörde jublet

När han lämnade ön tillsammans med Anders Lundin kunde han höra hur Lag Syd jublade över att ha nått finalen i "Expedition: Robinson".

- Det kändes jättetungt. Jag var bara 15 meter bort. De kunde väl ha väntat tills jag åkt åtminstone, säger Håkan Marklund.

I dag ställer sig såväl Mattias Dalerstedt som Edward Lundberg frågande till Håkans påståenden.

Mattias: Håkan är blåögd

- Jag tycker om Håkan, han är en trevlig kille. Men om han tror att jag har gett honom några löften, är han blåögd. Vi fyra i Lag Syd var ju kompisar, och jag skulle aldrig rösta ut Hildegard, säger Mattias.

Edward Lundberg är osäker på om han lovat Håkan en finalplats.

- Jag vet faktiskt inte om jag har sagt så eller ej till Håkan. Men det är möjligt att jag har gjort det. Å andra sidan fanns det inte en chans att jag skulle rösta på mina lagkamrater. Vi hade gått igenom så mycket tillsammans. Jag var lojal mot mitt lag, säger Edward.

Tobias Lindner

ARTIKELN HANDLAR OM