Minst populära – nu är de i final

"Vi framställs värre än vad vi är"

1 av 5 | Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
En efter en har de lämnat expeditionen - nu återstår bara fyra.
NÖJE

Årets Robinson-finalister har varit de minst populära sedan tävlingen startade.

Nu anklagar kvartetten SVT och Strix för att ge en allt för negativ bild av dem.

- Vi framställs värre än vad vi egentligen är, säger Mattias Dalerstedt.

"Expedition: Robinson" 2000 är kontrasternas tillställning.

Lag Nord var, medan det fanns kvar i tävlingen, gruppen där alla hjälptes åt, ordnade mat, höll sig borta från intriger och röstade med hjärtat. Finalisterna i Lag Syd drar sig däremot inte för att bilda allianser, bryta löften och ägnar helst dagarna åt att solbada.

Eller ligger det egentligen till på det här sättet?

"Nord gjorde likadant"

- Självklart gjorde samtliga i lag Syd alla de där positiva sakerna också. Men Strix och SVT valde att skildra oss som lite slöa och falska, säger Mattias Dalerstedt.

- Som det klippts ihop har det varit en kamp mellan de goda och de onda. Faktum är dock att Nord smidde gemensamma planer på exakt samma sätt som vi gjorde.

Hur det än ligger till med den saken är den kvarvarande fyrklövern allt annat än populära bland tittarna. Sedan programmet började sändas under hösten har de hållit till i bottenskiktet på Aftonbladets Robinson-topp.

Kunde inte gå ut

Åsikterna om Lag Syds förehavanden har inte varit speciellt smickrande.

- Periodvis har det varit jobbigt. Efter avsnittet där Buba kom tillbaka gick jag inte ut på två dagar. Jag förstår att människor kan uppfatta mig negativt utifrån vad de sett på tv, men det är ju bara en sida av myntet, säger Linda Häggkvist.

Hasse Aro, projektets producent, tillbakavisar påståendena.

- Jag tycker vi gett en rättvis bild av vad som hände på ön. Den speglar bra de turer som förekom.

Edward Lundberg:

- Jag ser det inte som att vi haft en pakt och varit lömska. Det var en lagtävling hela tiden. Också efter sammanslagningen fungerade Nord och Syd som konkurrenter. Har man under tre veckors tid levt så nära in på varandra som vi sydare gjorde blir man lite av en familj. Och familjemedlemmar röstar man inte gärna ut.

Lars Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM