God jul...

Dick Lundberg, som i går vann en miljon kronor i dokusåpan ”Baren”

1 av 2 | Foto: TOMMY MARDELL
PAPPA DU ÄR BÄST! Nyblivne miljonären Dick Lundberg får en stor kram av sin störste supporter, sonen Adrian, 5, som kan räkna med många hårda paket i dag.
NÖJE

- Jag är faktiskt ganska förvånad över utgången. Även om jag hade 50 procents chans inför finalen kan man ju aldrig att vara helt säker på utgången.

Hur känns det?

- Fantastiskt bra. Men just nu går det nog egentligen inte att fullt ut fatta vad som hänt.

Varför tror du tittarna valde att rösta på just dig?

- Svårt att svara på. Daniel Dellamorte och jag är två ganska likartade personligheter. Men kanske har de uppskattat mina dikter och min musik. Det känns skönt för att det verkar som att människor börjar tycka bättre och bättre om poesi.

- Att Daniel kom in efter två veckor och inte var med under hela tävlingen kan även det ha inverkat på slutresultatet.

Vad ska du göra för segerpengarna?

- Först och främst ska jag investera i min son Adrians framtid. Sätta upp en fond eller köpa värdepapper så att han har en grundplåt den dag det är dags att flytta hemifrån eller börja studera. Och så ska jag göra i ordning min hemmastudio och betala av en del skulder. Under tolv år har mitt skapande inte betalat sig speciellt bra, så jag är skyldig en hel del personer pengar.

Hur går det egentligen med musikkarriären?

- Bra. "Baren" är ett utmärkt skyltfönster och äntligen verkar skivbranschen ha fått upp ögonen för mina sånger. Jag och Daniel har redan släppt singeln "Bra tv" och i februari eller mars kommer fullängdaren. Under januari börjar vi dessutom turnera på krogar runt om i landet.

Och bidraget på 50 000 kronor till Ingos elefanter?

- Varken han eller hjälporganisationen på Sri Lanka behöver vara oroliga. Jag lovade ju Ingo att bidra om jag vann redan de första veckorna och det löftet tänker jag hålla.

Hur ska du fira?

- Tyvärr måste jag vara tråkig och svara packa på den frågan. Jag och familjen åker faktiskt tillbaka hem till Finspång redan i kväll (läs igår kväll).

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- En lugn och fridfull julhelg tillsammans med nära och kära. Det ska bli väldigt skönt.

Lars Johansson