NÖJE
Foto: Sara Ringström
Mmm, hångel är härligt.

Big lovers

De blev kära under Big Brother-isoleringen. Ständigt övervakade. Nu har Christoffer och Paula kommit ut. Hångligare än nånsin.

Christoffer kom in

i huset en gång.

– Ett egofixerat svin, säger Paula.

Han åkte ut. Efter en månad kom han in i huset en gång till.

– Snäll, ödmjuk och hänsynsfull, säger Paula.

Mycket har sagts om dokusåpor. Till exempel: förnedrings-tv. Till exempel: de som är med tror att de vet vad de ger sig in på men det vet de inte.

Christoffer Jensens problem var ett annat.

Han visste vad han gav sig in på. Men inte vem han var. Han anade det i Big Brother-huset. Han insåg det på djupet när han efter en månad blev bortröstad och kom ut i vardagen och skulle stå för sitt beteende. När det plötsligt var jobbigt att bara bli sedd.

– Jag hade till och med problem att åka hem till morsan. På grund av grannarna? Jag hade sagt så mycket sjuka saker i programmet. Hade kört den här riktigt äckliga, kaxiga, rika stilen. Det var pinsamt att träffa folk.

Christoffer sa till exempel: Jag vill bara bli känd, pengarna har jag redan.

Det har han i och för sig. Familjeföretaget heter Elfa AB. Det distribuerar elektronikkomponenter. Det grundades för 55 år sen av Christoffers farfar. Det har 350 anställda. Det har en årsomsättning på 600 miljoner kronor. Det drivs av Christoffers pappa, Ingvar.

Familjen är ensam ägare.

– Jag får en aktieutdelning som jag klarar mig jävligt bra på. Jag har en fyra på Odenplan på 94 kvadrat, betald och klar. Det är en trygghet. Jag kan inte leva jetset-liv i Cannes varje vecka. Men jag klarar mig bra och kan göra mycket saker, säger Christoffer.

Det är ont om folk

som klarar sig bra och kan göra mycket saker. Utan att jobba. I den situationen är det klädsamt med en smula ödmjukhet. Men under sin första vända i huset visade Christoffer en skriande brist på just det. Eller som Paula Glantz beskriver det:

– Han var omogen och egoistisk. Roffade åt sig. Tog inte hänsyn till nån annan över huvud taget. Bara så otroligt ego.

Sen fick Christoffer en andra chans. Han återvände till huset. Han sa:

– Jag har förändrat mig.

– Jag tänkte: ”Visst? Om du är så dum att du vill bli utkastad ur huset två gånger, skyll dig själv”, säger Paula.

Men Christoffer hade förändrat sig. Paula blev kär. De blev kära i varandra. Nu är de dokusåpornas svar på John och Yoko. De lever ihop. Tänker arbeta ihop. Varje stund isär är en plåga. Lördagen efter sista avsnittet provade de på tolv timmar var för sig och ”vi höll fan på att bryta ihop”.

När ni läser det här har Christoffer varit på Thailand i en vecka och ska vara där i två till.

Utan Paula.

Omgiven av en ocean av frestelser.

– Jag har inte varit den trognaste av typer. Å andra sidan: jag har heller aldrig varit så här kär förut. Jag är helt fucked up. Jag bokade resan för ett år sen, då visste jag inte att jag skulle träffa Paula? Jag har gjort så mycket dumt genom åren och har verkligen bestämt mig för att det inte ska hända igen. Spelar ingen roll om hon skulle få reda på det eller inte, jag skulle veta det själv, och det skulle tära på mig hårt.

– Jag ser det inte som en prövning. Klarar man inte att vara isär i en månad är det ändå inte meningen att man ska vara tillsammans, säger Paula.

Få kärlekshistorier börjar

i tv-övervakade hus. Det borde kanske vara fler.

På utsidan i verkliga livet, när folk inleder nåt, är de ofta mera upptagna av att spegla den andres förhoppningar än av att vara sig själva.

Och alla dessa ritualer: restaurangen, bion, söndagspromenaden, fikandet.

Vem vet. Kanske är man i det avseendet mera sann inlåst i ett hus. Det går ett kort tag, men det är strax passerat och sen kan man inte längre vara nån annan än den man är, det finns ju ingenstans att gömma sig.

– Vi umgicks 24 timmar om dygnet i sex veckor och det kändes bra. Vi träffades inte under normala sociala former. Romantiska middagar och så. Därför känner vi varandra naturligt och bra, vi känner varandra som få, säger Paula.

– Ja, det har inte varit det vanliga läget, att man träffas två–tre gånger i veckan och lägger på charmen. Vi började från andra hållet: vilka är vi? Nu tar vi det därifrån, säger Christoffer.

Vad som ska hända

på andra sidan nyåret vet de inte. Bara att saker kommer att hända. De har redan fått anbud om att ställa upp i tv-program. Samt ett 20-tal förfrågningar om att agera kändis-bartendrar runt om i Sverige.

Dessutom funderar Christoffer på att gå in som medfinansiär i en nattklubb.

De ska bo nånstans också.

Kanske hos Paula i Göteborg. Kanske hos Christoffer i Stockholm. Kanske både här och där. Kanske i en helt ny stad. Vad de än gör. En sak är säker.

De ska göra det tillsammans.

Tore S Börjesson