Tillsammans - en gång till

Paret från succé- filmen blir kompisar i SVT-serie

1 av 2
Ola Norell och Shanti Roney i ”Tillsammans”.
NÖJE

De hade sex i ”Tillsammans”.

Nu är Shanti Roney och Ola Norell ihop igen.

I en ny dramaserie på Sveriges Television.

30-åriga Hoffa bor i Stockholmsförorten Fruängen och drömmer om att bli en lycklig svensson. Han har flickvän och barn, men saknar jobb.

För att få sin dröm uppfylld, startar han en målarfirma tillsammans med två barndomskamrater. Till en början går det bra, men bokföringen är knepig och skulderna ökar.

För att komma ur den ekonomiska knipan beslutar kompisarna sig för att råna en bank.

Handlingen återfinns i SVT:s nya dramasatsning, som än så länge går under arbetsnamnet ”Hoffas ...” I slutet av januari börjar inspelningen och 2002 har SVT planerat att visa fem entimmeslånga avsnitt.

”De springer in i väggen”

- De här killarna är lite uppe i det blå. De är rätt så naiva och springer lätt in i väggen för att de har svårt att se problemen. Tänker ofta att ”det löser sig”. Så önskar jag själv att jag var lite oftare, säger Ola Norell som spelar Hoffa.

Genom tv-serien får han än en gång spela mot Shanti Roney som han mötte i Lukas Moodyssons film ”Tillsammans”.

- Men den här gången blir det ingen sexuell kärlek mellan oss. Nu är vi bara barndomsvänner och bästa kompisar, säger Ola Norell och fortsätter:

- Och så lever ju de här killarna ett liv som skiljer sig mycket från kollektivboendet i ”Tillsammans”. Hade någon i ”Tillsammans” drömt om ett radhus hade nog den tanken blivit helt sågad.

I ”Hoffas ...” får tittarna lära känna karaktärerna på djupet. Handlingen är till största delen fokuserad på de tre kompisarna och vilka de är som personer. Det är ett allvarligt relationsdrama som handlar om drömmar och om hur vänskapen och kärleken hela tiden testas.

”Då börjar man fundera på barn”

- Själv kanske jag inte drömmer om att bo i radhus, men visst finns det andra saker man känner igen. Både i serien och i verkligheten påverkas man mycket av sina vänner. När exempelvis en kompis skaffar barn, är det lätt att man själv också börjar fundera på det, säger Shanti Roney.

Sofia Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM