Sämsta upplagan

NÖJE

Han som ingen ville ha vann årets "Expedition: Robinson".

Ett logiskt slut på den hittills sämsta upplagan av programmet.

Årets mycket höga tittarsiffror är ingen garanti för att alla gillar programmet.

Jag känner många som i likhet med mig älskar det här kontroversiella programmet, men som i år mest har känt likgiltighet inför det som har hänt i rutan.

Ändå har man tittat. Av vana, för att det inte finns något annat att se, för att man, trots allt, vill veta hur det slutar.

Produktionen av programmet har varit proffsigare än någonsin, med flera fiffiga överraskningar, inte minst gårdagens direktsända final.

Ändå har det ibland känts som om tv-folket verkligen fått slita för att få ihop en hel timme program varje lördag med ett gäng där alldeles för många deltagare varit rätt färglösa.

Fast det fanns ju kul ögonblick. Som den rasande Bubas återkomst, Roxanas och Johans flirtande och Annes uppenbara avundsjuka på den uppmärksamhet Roxana fick.

Tv-tittarna höll på Edward, men helt rättvist räknades det bara som en röst. Annars hade ju hela idén med örådet fuskats bort.

Förmodligen vann Mattias inte för att de åtta som röstade var särskilt förtjusta i honom, utan för att de tyckte mindre illa om honom än om Edward.

En värdig vinnare?

Tja, jag var aldrig förtjust i Mattias. Den fåniga mössan, gnällandet, dryg- och latheten. Jag kände faktiskt viss sympati för Freddy som nästan slog Mattias på käften.

Men" minns första programmet. Man valde lag och Mattias såg grinfärdig ut när han blev vald allra sist.

Jag förstår hans brist på lagmoral, jag skulle också gärna ha röstat ut vissa personer, så fort de hade gett mig tak över huvudet.

Och Mattias var värdig i gårdagens öråd. Han var ödmjuk och ärlig, när tittarfavoriterna Roxana, Johan och Buba med sina elaka frågor framstod som oerhört dåliga förlorare.