”Det här är en drömroll”

Magnus Krepper har fått sitt genombrott i ”Bekännelsen”

NÖJE

I kväll avslutas SVT:s psykologiska thrillerserie ”Bekännelsen”.

Magnus Krepper, 34, spelar Thomas, en vanlig kille indragen i mord och allt mer desperata lögner.

- En drömroll, det fanns ju fett av saker att ta tag i där, säger han.

Foto: JOHAN PAULIN
sista avsnittet i kväll En skenbild av familjelycka. Magnus Krepper och Johanna Sällström spelar Nina och Thomas i "Bekännelsen". I kväll får härvan av intriger och lögner sin upplösning.

Han spelar Thomas, en 30-åring som jobbar på en bensinstation och som råkar ha ihjäl en människa. Han döljer brottet för sin gravida sambo ( Johanna Sällström). Men hennes bror Sigge ( Jonas Karlsson) blir också indragen i den härva av lögner de trasslar in sig i när de ska dölja brottet. Dessutom är Thomas pappa ( Ralph Carlsson) ortens polischef "

Nästan en och en halv miljon har följt de båda första avsnitten. Har du fått några reaktioner?

- Nä, egentligen bara från den närmaste omgivningen. De tycker det är bra.

Dansade balett i fem år

Magnus Krepper kommer från Norrköping. Med en pappa som egen företagare och mamma som barnskötare, var det kanske inte helt självklart att han skulle utbilda sig till - balettdansör!

- Nej, det finns ingen kulturell bakgrund i vår familj på det sättet. De har alltid stöttat mig, men säkert varit oroliga för om det funnits jobb och så.

Efter balettskolan jobbade han som dansör fem år i Göteborg. Flera samarbeten med Angeredsteatern fick honom att tända på skådespeleri och han kom in första gången han sökte till scenskolan i Stockholm.

- Jag gick i samma klass som Jonas Karlsson, men vi jobbade knappast alls ihop under de fyra åren.

Han hade haft en mindre roll i "Bekännelsen"-regissören Daniel Lind-Lagerlöfs succéfilm "Vägen ut", när han fick huvudrollen i tv-serien.

"Ett jäkla pussel"

- Jag kunde direkt förstå Thomas problematik. Bo i litet samhälle, samma flickvän sedan högstadiet, sedan kommer det in en annan kvinna som han får upp ögonen för. Det som händer Thomas kan nog hända nästan vem som helst, steget är nog inte så jävla långt, även om det kanske fattas en skruv hos honom.

Privat är Magnus Krepper sambo och tvåbarnsfar, barnen är två och ett halvt och ett år.

- Det går bra, även om det är ett jäkla pussel att få ihop allt.

Jan-Olov Andersson