NÖJE
Foto: EDIE BASKIN/CORBIS OUTLINE
Har hunnit med mycket i år.

Britney Spears

När vi hörde att hon

skulle ge sig på Rolling Stones gamla hit ”Satisfaction” skrattade vi rått. Vi VISSTE ju att hon skulle göra bort sig. Att hennes version måste vara till och med sämre än de vi plinkade fram på musiklektionerna i åttan.

Så kom skivan. Och tji fick vi.

Bland alla catchiga popdängor var "Satisfaction" en liten juvel. Med ett porrigt, sensuellt tonfall förvandlade Britney Mick Jaggers gamla låt till en riktig snuskpärla.

En låt att spela högt, högt mitt i natten på fester som börjar urarta.

Resten av skivan var också okej. Men det var "Satisfaction" som fick den att lyfta.

Det var lite som om låten var början för den nya, vuxnare, Britney. När vi läste löpsedlarna om hennes spritnatt i Leipzig i november jublade vi. Piña colada! White russian! Whisky och cola! Mera vin och champagne!

Ostadig gång och skrålande ut ur ett bilfönster. Vi förhärligar så klart inte spritdrickande. (Det är inte bra att vara full, man dödar hjärnceller, men det vet ni väl?) Det som är skönt är att Britney börjar bete sig som en riktig nittonåring. För det är så väldigt många nittonåringar gör varenda fredagskväll runt om i Sverige.

Och att vi kan se oss som nästan-Britneys.

Några månader innan fylle-episoden, i september, var det dags för den amerikanska MTV-galan. Britney fick order från sitt management att hon och hemlige pojkvännen Justin Timberlake i "N" Sync inte fick sitta bredvid varandra. Fansen fick inte veta att deras favvistjej var upptagen.

Britney blir förbannad (bara det), trotsar sin mamma och sitt management och gullar värre än värst med sin man.

Den nya vuxnare Britney.

Dessutom. En kvinna som klär sig i en sån Robin Hood-hatt som Britney hade på Billboard Awards måste bara vara cool. Så det så.