Lorry gör comeback

Hela gänget tillbaka med stor show

NÖJE

"Lorry" gör comeback - på scen.

Storsatsningen med Lena Endre, Peter Dalle, Johan Ulveson, Claes Månsson och Ulla Skoog väntas ha premiär redan i höst.

Foto: BJÖRN EDERGREN/SVT
tittar ut igen Bilden är tagen 1989, så länge sedan är det Claes Månsson, Ulla Skoog, Lena Endre, Johan Ulveson och Peter Dalle gjorde "Lorry". Nu planerar de att göra comeback med nyskrivna texter till de gamla figurerna i en påkostad scenshow.

"Tänkte inte på det."

"De é mycke nu."

Två repliker som växte till klassiker i slutet av 80-talet.

För snart tolv år sedan dök Lorry-gänget för första gången upp i Sveriges Television med sin blandning av svart humor, bitsk samhällskritik och ironi.

"Det blir en jättesatsning"

1994 följdes tv-framgångarna upp med långfilmen "Yrrol - en kolossalt genomtänkt film" som sågs av 470 000 svenskar och drog in nära 30 miljoner kronor under sitt första spelår.

Sedan dess har Lena Endre, Peter Dalle, Johan Ulveson, Claes Månsson och Ulla Skoog var för sig gjort succé på film, tv och scen.

Men nu sammanstrålar stjärnorna igen.

Det bekräftar initierade källor i teatervärlden för Aftonbladet.

Det handlar om påkostad scenversion av "Lorry" som sätts upp i slutet av september och som väntas bli en riktig långkörare.

Förhandlingar om spelplats pågår, men just nu talar mycket för att det är Cirkus i Stockholm som står värd för comebacken.

- Det är en jättesatsning, helt i klass med de största svenska scenproduktionerna, säger en av Aftonbladets källor.

Planerna på en scenversion av "Lorry" har successivt vuxit fram under det senaste året. Peter Dalle har skrivit helt nytt material som ska ta upp tråden där "Lorry"-gänget släppte den i mitten av 90-talet.

Favoriterna i nya sketcher

Den misslyckade uppfinnaren från Sundbyberg, den slickepinnsförsedde snuskgubben Farbror Bosse och flera andra kultförklarade "Lorry"-karaktärer kommer att göra sina efterlängtade återkomster i showen, uppger en av Aftonbladets källor.

Här är några klassiker

Fem klassiska Lorry-inslag:

Dan Panas