En guldgruva för P3 att ösa ur

1 av 2 | Foto: SOFIA EKSTRÖM
Bert Karlson med siktet inställt på Tracks.
NÖJE

Den oblyga titeln på Bert Karlssons kommande remix-album med Barbados, Date, Friends och Arvingarna:

”Track for Tracks” (Mariann).

Med siktet tydligt inställt på Tracks-listan.

I korthet består plattan av en försvarlig mängd remixade versioner av låtar med de fyra ovan nämnda orkestrarna. Det utlovas också ett par nyinspelade.

Barbados fick blodad tand efter att P 3 öppnade sin famn för remixen av deras fjolårshit "Kom hem". Den finns givetvis med här, tillsammans med saker som balladen "Blå horisont" (som inte låter så mycket ballad längre), "Dansa i neon" och "Boogie Red".

Jag har fått

provlyssna på några spår och kan säga att åtminstone musikproducenterna på P 3 får en guldgruva att ösa ur - om de skulle vilja. Ett smakprov finns ute sedan en tid i form av singeln "Secret" (Mariann) med Barbados.

På den färdiga plattan finns "My oh my" och "Du ger mej livet" med Friends, "Sida vid sida" med Date och "Du fick mig att öppna mina ögon" med Arvingarna - för att nämna några.

"Track for Tracks" har varit på gång för utgivning sen långt före jul. Det senaste är att skivan släpps i samband med schlager-SM den 23 februari.

Efter skilsmässan från

Kikki Danielsson satsar Kjell Roos nu på comeback med nya orkestern, Kjell Roos band. Radions "I afton dans" är på gång framöver och en singel ligger färdiginspelad för utgivning inom kort.

Singeln får två nyskrivna sånger, den lite tuffare "Nu börjar livet" och balladen "Torka tårarna", och ges ut på Musikverkstan i Skara. Det är lätt att tolka Kjell Roos nya texter självbiografiskt.

- "Tårarna rinner" var den första låt jag skrev efter uppbrottet, säger Kjell Roos.

Det är också den av de två nya sångerna som är lättast att ta till sig, är musikaliskt starkare och passar Kjell Roos ljusa, sårbara röst mycket bra. Det låter lite som de ballader Grönwalls gjorde i början av sin karriär.

”Man säger att tiden får såren att läka / men är det så enkelt när relationer bryts? / Ser bara molnen som följer vår himmel / ... / då finns det inget som kan ge mig tröst”,

sjunger Kjell Roos i en text som vore värd att citeras i sin helhet.

Matz Bladhs

är på ingång med ett nytt album, deras första sen ”Tack för alla åren” (Mariann) i april 1999.

Michael Nystås ([email protected])