Vem kan ersätta Jason?

NÖJE

Efter att Jason Newsted lämnat Metallica börjar spekulationerna om vem som kommer att ersätta honom.

Här listar Aftonbladets hårdrocksrecensent Johanna Strömqvist sina förslag på vem som ska bli Metallicas nya basist.

Foto: POLYGRAM
Tuff miljö för nykomlingar?

Sean Yseult – Tomheten efter Jason Newsted kommer att bli tydlig när det är dags att spela live. Få basister har röjt så mycket på scenen som han. Då kan det kanske vara bra att ta in någon som i viss mån kan fylla tomrummet. Och varför inte en tjej? Efter White Zombies splittring ställer coola Sean Yseult säkert upp och headbangar med sitt gröna hår.

Jason Ward – Om Metallica vill ha så liten förändring som möjligt kan de ju passa på och sno den nuvarande basisten i Jason Newsteds förra band Flotsam & Jetsam. Han heter dessutom Jason han också, så risken för förvirring är minimal.

Dave Ellefson – Visserligen har Metallica redan jävlats en del med Dave Mustaine, men det hindrar ju inte att de kan göra det igen. Ett bra sätt är att stjäla Megadeths basist Dave Ellefson. Det gör inget om han inte får mycket att säga till om som ny i bandet. Ellefson är redan van att styras med järnhand av master Mustaine.

Eerie Von – Ett av James Hetfields favoritband är Danzig. Och musikerna från originalsättningen har sedan länge hoppat av, så det är fritt fram för Metallica att ta in Eerie Von på bas.

Sharlee D’Angelo – Metallicas svenske webmaster kanske kan tipsa bandet om den goda kvaliteten på svenska musiker. Svenske Sharlee D’Angelo spelar redan i högvis med band, men han kan säkert ta ledigt för att jamma med James, Lars och Kirk.

Steve DiGiorgio – En hård kille som gjort sig känd som medlem i bland annat Sadus och Testament. Kan vara den spark i baken som Metallica behöver för att börja köra hård musik igen.

Rob McKillop – Thrashbandet Exodus gamla basist minns säkert att Kirk Hammett en gång var medlem i Exodus. Kanske kan han få Kirk att minnas den gamla goda tiden och locka fram thrashen i blodet.

Johanna Strömqvist