Full av gräddvita lögner

NÖJE

Afrohåret är borta.

Men hon ljuger lika mycket som förr.

Nu är Cream här igen.

Addis Black Widows första album kom för sex år sedan. Sedan dess har de även hunnit med en platta under projektet Bus 75.

Ett flitigt återkommande samtalsämne när man träffar Cream är kärlek, sex och den ständiga frågan om hon är hetero, bi eller lesbisk.

Foto: MÅRTEN SVEMARK
Blondes have more fun? Creams farfars svall vet.

Om det hade funnits en lögndetektor på plats under mötet med Addis Black

Widows frontfigur Cream, hade den troligen haft fullt upp. För det här med att hålla sig till sanningen är inget som intresserar. Tvärtom. Ju mer lögner desto bättre. Det har blivit hennes grej.

- Man ska aldrig ta saker på för stort allvar. Det förstör allt det roliga i livet,

säger hon.

För några år sedan såg vi henne rappa tillsammans med Whale. Då hade hon stort mörkt afrohår. Nu är lockarna borta. Och av det mörka håret syns bara några strån i hårbotten. Istället är håret långt, rakt och riktigt blont.

- Det är farfars hår. Jag fick det när han dog, säger hon.

Där satt första lögnen.

- Njae, säger hon och ler lite finurligt.

- Har jag sagt så, är det så.

Men det är inte bara frisyren som har förändrats. När lockarna föll klipptes också första delen av namnet bort. Da Cream blev Cream.

- Da pratade för mycket. Hon gick mig på nerverna och jag kunde helt enkelt inte hantera henne. Nu känns det bättre.

- Då handlade det mest om att släppa fram andra artister och nu känns det skönt att äntligen få komma ut med ett nytt eget album. Vi hade så mycket låtar som vi ville få ut. Det har ju ändå gått 45 år sen sist.

45? Är det inte sex år?

- Nej! 45 år, säger hon allvarligt.

- Exakt, faktiskt. Och den här skivan är precis lika tokig som den förra. Vi bryr oss inte så mycket om att följa regler, utan släpper loss vår fantasi och så får det bli vad det blir.

- Enda skillnaden är kanske att den här skivan inte bara innehåller rap utan också lite r"n"b och soul. Men det var inte något vi tänkte på när vi skrev. Det bara blev så.

- Men jag tror inte att jag kan svara. Det varierar. Jag tycker män är intressanta, men kvinnor är verkligen det vackraste som finns. Jag älskar att vara med kvinnor och att bli kär i kvinnor.

- Just nu är jag tillsammans med en tjej som heter Quiet Storm. Trots att det känns som om vi nyss träffats har vi faktiskt varit ihop ett bra tag. Jag tror det är 120 år, faktiskt.

Arkiv Cream

Sofia Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM