Josefine låter tv gå före musiken

"Voxpop" får nu ännu mer tid i rutan

NÖJE

Programledare för "Voxpop", värd för Melodifestivalen - men inte så mycket popartist.

Nu satsar Josefine Sundström, 24, på tv.

Foto: MATS SAMUELSSON
FULLT UPP "Voxpop"-Josefine har nypremiär i kväll. Och senare i vår ska hon vara värd för Melodifestivalen. Den egna sångkarriären får tills vidare ta en paus.

I morgon har "Voxpop" nypremiär i tv-rutan. Som vanligt är det Josefine Sundström som presenterar listan.

- Det är ett helt nytt program, men samma koncept, säger hon.

Mer tid för videor

Programmet är i år uppdelat på två sändningstider och är tjugo minuter längre. Det kommer finnas plats för fler - och längre - musikvideor.

- Det är snopet när vi måste klippa bort slutet i en låt, ofta berättas ju en historia i videon, säger Josefine Sundström.

Själv har hon en hektisk tid framför sig.

1999 var hon med i Melodifestivalen med gruppen Ai. I år ska hon leda den.

Chockad av uppdraget

- Det känns som en jättestor ära. Jag har gått och funderat på att jag vill presentera Melodifestivalen och tänkt "om sex år kanske". Så ringde de och frågade om jag ville leda programmet! Jag blev chockad och förvånad, jag vet hur stort det är.

Hon är värd för Schlager-SM tillsammans med Henrik Olsson, från P3:s "Ketchup fanclub". Arrangemanget sänds från Malmö musikteater den 23 februari.

- Det känns pirrigt, det är så himla bevakat. Jag vill försöka vara mig själv, men i ett festligt sammanhang. Jag tycker att Melodifestivalen är ett klockrent program, jag gillar konceptet.

Hur går det egentligen med den egna musiken?

- Det rullar på. Vi jobbar inte konkret med Ai längre, men vi finns fortfarande som grupp. Vi har precis släppt en singel i Asien. Jag jobbar fortfarande med musik, jag skriver låtar. Vi får se om jag vill sälja dem eller göra dem själv. Det får komma lite senare.

Ska Ai göra någonting nytt?

- Nej, det känns inte så just nu för mig. Det skulle vara för mycket. Tv är mitt jobb, musiken är inte inkomstbringande. Däremot skulle jag tycka att det var kul om någon ville köpa mina låtar. Men jag behöver inte stressa fram det.

Lisa Abrahamsson