Barbados-Magnus i krogshow

NÖJE

Dansbandsmusik möter dragshow.

Nu ska Barbados-Magnus göra krogshow – tillsammans med Rickard Engfors.

– Det blir parodi på oss själva och hela gaycirkusen, säger Magnus Carlsson.

Foto: MAGNUS RAGNVID
DANSBANDSDRAG Nu prövar Magnus Carlsson på krogshow - tillsammans med dragshowartisten Richard Engfors.

Varannan söndag med start den 18 februari ställer sig den udda konstellationen på Göta Källares scen i Stockholm.

– Givetvis måste vi spinna på schablonbilden av gay-kulturen. Det blir mycket 80-tal, disko, papiljotter och Carola, säger Magnus Carlsson, 26.

– Det blir en hel del bögerier, säger Rickard Engfors och skrattar.

Duetter och dragnummer

Paret ska göra en knapp timme lång krogshow. Och Rickard Engfors återkommer givetvis som vi är vana att se honom: som kvinna mimande till kända hits.

– Ja, men jag ska sjunga lite på riktigt också. Och det hade väl varit okej om Magnus också vore dålig på det. Men sjunga duett med någon som kan sjunga – det blir svårt, säger Rickard Engfors, 24.

För Magnus Carlssons del blir det däremot mycket nytt.

– Jag får möjlighet att göra sådant man inte gör på en dansbandsscen. Det blir ju dessutom sittande publik som ser dig som artist – inte som ett band att dansa till.

– Det blir en del låtar ur filmen ”Rocky Horror”. Och så ska jag och Rickard stå och vara elaka mot varandra, säger han.

Får vi möjligen se Barbados-Magnus som dragshowartist?

– Nej, det ligger inte i mina gener riktigt. Men kanske det blir något på sista föreställningen i maj. Vi får se (fniss).

– Men jag ska nog få på honom en klänning vare sig han vill eller inte, säger Rickard Engfors.

Varannan söndag

Showen är en del i omvandlingen av det gamla dansbandspalatset Göta Källare på Södermalm i Stockholm. På söndagarna har Christer Björkman fått i uppdrag att göra kabarékvällar à la sent 70-tal. Han bad de två kompisarna att göra sin show varannan söndag. Däremellan alternerar Jenny Öhlund, som spelar gamla diskohits med ett gäng musikalartister, bland dem Fredrik Olovsson, känd från Kanal 5:s såpa ”Vänner och fiender”.

Arkiv Rickard Engfors

Arkiv Magnus Carlsson

Johan Andersson