Ulla Skoog gör en skiva

NÖJE

Sveriges roligaste kvinna gör debut på skiva.

Nej, det är inget skämt ...

- Det är en glädje att sjunga, säger Ulla Skoog.

Foto: JOAKIM STRÖMHOLM
Kanske en Lundellåt Ulla Skoog gör revy och skiva tillsammans med gruppen Viba Femba. På skivan ska Ulla sjunga ett spår- och det kan bli en låt av Ulf Lundell.

Humordrottningen tar ton med Viba Femba

Det är i samband med Viba Fembas show ”Bubka” på Maxim i Stockholm som har premiär den 16 februari som Ulla Skoog tar ton.

Akapellagruppen släpper sitt femte album och Skoog ska göra en låt. Vilken är ännu inte bestämt. Ulf Lundells ”Pigor och drängar” är en av låtarna som finns med som förslag.

- Jag skulle hemskt gärna vilja sjunga den. Det är en underbar låt med en fantastisk text, men det blir nog någon ur Viba Femba, säger Skoog.

Regisserar showen

Ulla Skoog har regisserat nummerrevyn ”Bubka”. Gruppens två sista shower hette ”Hög ribba” och ”Låg ribba”.

- En journalist skojade till det och sa "då ska väl nästa show heta Bubka", efter stavhopparen Sergej som börjar bli för gammal för sporten, säger Skoog.

Just nu har Ulla Skoog inga planer på att spela in en helt egen platta. Men drömmarna finns.

- Ja, om det passar skulle det vara jättekul. Men glädjen att sjunga är en sak, det är roligt att ha något att berätta också. Det måste ju komma i första rummet. Finns det bra låtmaterial så kanske det blir något.

Nya ”Reuter och Skoog”

Men det lär dröja.

Just nu har hon fullt upp med att spela in åtta nya avsnitt för SVT av succéserien ”Reuter och Skoog” tillsammans med Suzanne Reuter. Skoog skriver också på nytt material tillsammans med kollegan Tomas von Brömssen från succéföreställningen ”Rent under”.

Andra skådisar på skiva

Beatrice Jerkroth