Sinding-Larsen gör nya pop-program

”Pop i fokus” innehåller allt från hiphop till hårdrock

NÖJE

Nu kommer ”Pop i fokus”.

Nio halvtimmar i SVT 1 om allt från Håkan Hellström till hårdrock.

Programledaren Per Sinding-Larsen har mer på gång. En rock"n"roll-frågesport och en serie om den svenska rockhistorien.

Foto: LASSE ALLARD
SYNS SNART I TV Per Sinding-Larsen är redo för nya program. Första avsnittet kommer att handla om stjärnskottet Håkan Hellström.

”Pop i fokus” har premiär tisdagen den sjätte februari i SVT 1 klockan 21.30. En hel del men inte allt vad som kommer att visas är bestämt. Det har gått undan.

En dag med Hellström

- Jag fick faktiskt reda på att jag skulle göra det här programmet genom att läsa det i Aftonbladet strax före jul, säger Per Sinding-Larsen.

Första avsnittet behandlar mannen alla talar om: Håkan Hellström.

Tittarna får följa honom under en dag i Göteborg. De får se honom på scen under en konsert. Han närvarar också i studion.

Under de tisdagar som följer bjuds bland annat på reportage från Offsprings USA-turné, en betraktelse av svensk hiphop och två avsnitt i rad tar upp hårdrocken.

- Vi berättar hårdrockens historia. Rubbet är med. Allt från Alice Cooper till Rob Halford, AC/DC, Slayer och fram till Hammerfall och Entombed, säger Per Sinding-Larsen.

I höst får programmet en annan form.

- Då blir det ett popmagasin som koncentrerar sig på vad som händer just här, just nu, som tar pop och popkultur på allvar, analyserar och kritiserar den.

Två dröm- projekt

Parallellt jobbar han på två drömprojekt. Dels en genomgång av svensk rockhistoria från Owe Thörnqvist fram till i dag. Dels ett frågesportprogram om rock.

- Serien om den svenska rockhistorien måste få ta sin tid. Den är viktig att dokumentera. SVT är skyldigt tittarna det, säger Sinding-Larsen.

Tore S Börjesson