Lyssnade till Eminem - tog sitt liv

NÖJE

Den brittiske studenten David Hurcombe dog efter att ha kastat sig framför ett tåg.

Han lämnade efter sig anteckningar inspirerade av en Eminemlåt.

Nu kritiseras rapstjärnan av rättsläkare för att ha uppmuntrat den 17-årige studenten att ta sitt liv.

Foto: MAJA SUSLIN MAJSUS
17-åringen inspirerades av Eminems texter och tog sitt liv.

Den kontroversielle Eminem har även tidigare kritiserats för sina våldsfyllda och stundtals dödsfixerade texter. Hans senaste hit, ”Stan”, handlar till exempel om en man som dödar både sig själv och sin flickvän. Men det här är första gången rapstjärnans texter kopplas till ett högst verkligt och tragiskt dödsfall.

Det var i september i fjol som den 17-årige David Hurcombe från Devon dog efter att ha kastat sig framför ett tåg. På hans rum hittades anteckningar som var skrivna intill texten till Eminems ”Rock bottom”. Låten handlar om döden - ”When we die we know we’re all going the same way”. På samma lapp hade Hurcombe skrivit ”Hur som helst, måste gå nu, annars missar jag mitt tåg. Vi syns i helvetet.”

Rättsläkaren i Devon, Hamish Turner, säger till den brittiska tidningen The Star att referenserna till döden i Eminems text troligen påverkat 17-åringen att ta sitt liv.

- David skrev att det skulle vara underligt att falla till botten av en bottenlös avgrund. Det är tydligt att han var påverkad av detta.

Turner bedömer Eminems text som ”bedrövlig” och menar att rapstjärnan är ute på svag is.

- Jag tycker att han är snett ute med sina referenser till döden, säger Hamish Turner till The Star.

Mårten Barck