Marie laddar om

Nu ska hon slå sitt eget rekord - med Roxette

NÖJE

SAN LUIS OBISPO (KALIFORNIEN). Bara Beatles kan mäta sig med Marie Fredriksson i Sverige.

Men trots fjolårets fantastiska resultat vilar inte sångerskan på några lagrar utan laddar redan om för nästa lansering.

Med Roxette.

Foto: MAGNUS SUNDHOLM
SLÅR VÄRLDSSTJÄRNOR Marie Fredriksson hamnade på 2:a plats på listan över mest sålda skivor i Sverige 2000, och slog stjärnor som Eminem, Britney Spears och Madonna. Nu spelar hon i en ny video med Roxette - på ett porrhotell i Kalifornien.

- Jag tror säkert vi kan slå mitt försäljningsresultat, säger hon.

Tillsammans med andra halvan av Roxette, Per Gessle, tar hon emot Aftonbladet under duons videoinspelning på Madonna Inn i San Luis Obispo.

Porrigt hotell

Filmaren Jonas Åkerlund har valt ut det bisarra hotellet i mellersta Kalifornien som ser ut som om det inretts av en nyrik amerikan under ett drogrus.

- Titta här, det går inte att få tag i något sånt här någon annanstans, myser Åkerlund och visar bilder på temarummen med vattenfallsurinoarer och porröda galonfåtöljer.

Blir bara han och Roxette klara med projektet i tid ska videon till ”The center of the heart (is the suburb to the brain)” bana väg för duons nya album ”Room service” som släpps 2 april.

Klassisk popplatta

- Det blir en klassisk popplatta, kortare än den förra. Den var nästan en timme. Inte ens jag orkade lyssna till slut, säger Gessle.

Funkar den kan Marie med andra ord få konkurrens - av sig själv.

Hon har fortfarande svårt att ta till sig den otroliga statistiken här intill.

”Känns speciellt”

- Vad ska jag säga ... Det känns extra speciellt eftersom det var en samlingsplatta och någon slags summering av min solokarriär.

Vill du verkligen slå resultatet eller vill du ha det för dig själv?

- Självklart vill jag slå det med Roxette. Det vore fantastiskt om det skulle funka med nya plattan.

Tycker du att Roxette har något kvar att bevisa?

- Ja, kanske. Vi har gjort det förr. Därför kan vi göra det igen.

Magnus Sundholm

ARTIKELN HANDLAR OM